Αντίο στον Θάνο Ανεστόπουλο: «Ζούμε όση ζωή θελήσουμε να ζήσουμε»

Αντίο στον Θάνο Ανεστόπουλο: «Ζούμε όση ζωή θελήσουμε να ζήσουμε»

Δυστυχώς ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής δεν είναι πια κοντά μας. Ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής από το συγκρότημα Διάφανα Κρίνα έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη ζωή μετά από μακροχρόνιο αγώνα με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Την άνοιξη του 2015 ο τραγουδιστής με μια συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή θέλησε να μοιραστεί με όλους τον δύσκολο και άνισο αγώνα που έδινε απέναντι σε μια πολύ επιθετική μορφή Καρκίνου και να στείλει ένα μήνυμα ζωής με αφορμή την ασθένειά του

tspg

Το μήνυμα του Θάνου Ανεστόπουλου:

Καλημέρα σε όλες τις φίλες και τους φίλους μου.

Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά, παρά καλό. Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια.

Πάσχω από μεταστατικό Καρκίνο των Οστών. O οποίος στην διάγνωσή του είναι αρκετά επιθετικός.Βρίσκομαι σε θεραπεία εδώ και τρεις μήνες περίπου. Προσπαθώ ν ακούσω και να γνωρίσω το σώμα μου στην νέα αυτή κατάσταση. Ζω το στάδιο της αποδοχής αυτής της νέας καθημερινότητας που είναι γεμάτη από όμορφες και άσχημες διαπιστώσεις. Η μεγαλύτερη από αυτές μέχρι στιγμής υπήρξε η ανθρώπινη αδυναμία μα και η ανθρώπινη δύναμη.

Άνθρωποι που ήσαν χρόνια δίπλα μου είτε φιλικά είτε ερωτικά αποφάσισαν να απομακρυνθούν από μένα δηλώνοντας μου πως δεν θα δίνονταν να “θυσιάσουν” την ζωή τους παραμένοντας στο πλάι μου.

Κι άλλοι άνθρωποι από το πουθενά που είχα χρόνια να έρθω σε επαφή μαζί τους έτρεξαν με ανιδιοτέλεια και με περιστοίχισαν με την αγάπη τους. Όπως και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να την προσφέρουν. Ευχαριστώ και τους μεν και τους δε, γιατί σε τέτοιες στιγμές δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις ανθρώπινες συμπεριφορές και επιλογές να ξεχωρίζει “η ήρα απ το στάρι’’. Είναι αυτό που λέμε “στα δύσκολα σε θέλω”, εκεί αναβλύζει η αγάπη, η αλήθεια, και η ανθρωπιά –στα εύκολα καλά περνάμε.

Είμαι σε μια δύσκολη μάχη, μα νιώθω δυνατός και μαχητής και ελπίζω να βγω νικητής από αυτήν.
Θέλω να σας στείλω όλη την θετική μου ενέργεια. Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία.

Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε.

Με αγάπη
Θάνος Ανεστόπουλος