Έντονο παρασκήνιο σημάδεψε την τελική απόφαση για το καθεστώς λειτουργίας της οργανωμένης πλαζ Ακτή Βουλιαγμένης κατά το διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) που έχει στη διαχείρισή της την Ακτή Βουλιαγμένης “η μέγιστη χωρητικότητα της Ακτής Βουλιαγμένης, υπό τις παρούσες συνθήκες, ορίζεται στα 1.500 άτομα” ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική, που σημαίνει ότι το ενιαίο εισιτήριο εισόδου στην πλαζ για Σαββατοκύριακα και καθημερινές θα είναι 5€.
Για τους δημότες από τη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης θα ισχύει τιμή εισόδου 2€, παιδιά ως 6 ετών δεν θα πληρώνουν εισιτήριο και βέβαια θα ισχύουν οι γνωστές από πέρσι μειώσεις σε συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων (μαθητές, πολύτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, ανέργους κ.λπ. – δείτε τον σχετικό τιμοκατάλογο).
Σύμφωνα με την πάγια πολιτική της Ακτής, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν χρεώνονται χωριστά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους κατά μήκος της παραλίας θα αναπτυχθούν περίπου 650 ομπρέλες και 1.500 ξαπλώστρες.
Τα σχέδια ωστόσο της διοίκησης της ΕΤΑΔ ήταν διαφορετικά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, είχε αποφασιστεί ένα περίπλοκο σύστημα χρέωσης, όπου κάθε λουόμενος θα έδινε στην είσοδο 10€. Αν αποχωρούσε από την Ακτή μετά από 5 ώρες (στην περίπτωση που εισερχόταν πριν τις 10.30 π.μ.) ή μετά από 4 ώρες (στην περίπτωση που εισερχόταν μετά τις 10.30 π.μ.), τότε θα επιστρεφόταν σε κάθε επισκέπτη η διαφορά του κανονικού εισιτηρίου που θα πλήρωνε μέχρι το ποσό των 10 ευρώ.
Μαθαίνοντας τα σχέδια αυτά, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντέδρασε ακαριαία, κάνοντας διαβήματα στα αρμόδια υπουργεία και απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, το ενδεχόμενο αυτό βγήκε και στον τηλεοπτικό “αέρα” κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Παρεμβάσεις του σταθμού Blue Sky το ίδιο βράδυ:
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατήγγειλε το σχέδιο αυτό χαρακτηρίζοντάς το “αισχροκέρδεια” σε βάρος των λουόμενων, σημειώνοντας ότι αν η ΕΤΑΔ ήθελε να ενθαρρύνει την εναλλαγή λουομένων στην Ακτή, θα έπρεπε να μειώσει το εισιτήριο, αντί να το διπλασιάσει. Επίσης, σημείωσε με έμφαση ότι οι οργανωμένες ακτές της Βούλας (Thalassea) και της Βάρκιζας (Varkiza Resort) τις οποίες διαχειρίζεται ιδιώτης (ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη) όχι μόνο δεν θα αυξήσουν τα εισιτήριά τους, αντιθέτως θα έχουν δωρεάν είσοδο αυτό το Σαββατοκύριακο.
Κατά τον Δήμαρχο, η απόφαση της ΕΤΑΔ που τελικώς ανακλήθηκε εξέθετε την κυβέρνηση “που έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο μέχρι σήμερα” όπως τόνισε χαρακτηριστικά.