Πανζουρλισμός για την Αντζελίνα στο λιμάνι: «Οπα, όπα, ρε!»

Πανζουρλισμός για την Αντζελίνα στο λιμάνι: «Οπα, όπα, ρε!»

Με πρόσφυγες κάθε ηλικίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, συνομίλησε η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα.

Πανζουρλισμός. Έτσι μπορεί να περιγραφεί η επίσκεψη της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγε σήμερα στον Πειραιά. Τουλάχιστον αυτή την εικόνα δίνει το σχετικό βίντεο όπου η διάσημη ηθοποιός δεν μπορεί να κάνει βήμα καθώς την έχουν περικυκλώσει κάμερες και καλώδια, ενώ το ηχητικό φόντο του βίντεο είναι ένα κομφούζιο από αγριοφωνάρες που λένε «πίσω, πίσω, όπα, όπα, ρε, το καλώδιο»… Τώρα θα τη λιώσουν τη γυναίκα, λες.

Τη φασαρία δεν τη δημιουργούν τόσο οι πρόσφυγες, που δικαιολογημένα θέλουν να γίνει γνωστό το δράμα τους, όσο τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι που μοιάζουν να θέλουν να κατασπαράξουν την ηθοποιό.

Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση έπρεπε να διαθέσει κάποιους αστυνομικούς με πολιτικά για να προστατεύσουν την υψηλή μας επισκέπτρια και να μην την αφήσουν σχεδόν μόνη ανάμεσα στους λύκους των ΜΜΕ.

Στην πύλη Ε1, η κ. Τζολί συνάντησε, μέσα σε κοντέινερ, μία οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Το περιστατικό διηγήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθελόντρια της Ομάδας «Refugees Welcome» Νέσια Μιλιέ.

Στη συνέχεια, η δημοφιλής ηθοποιός συνομίλησε με πρόσφυγες που την περίμεναν έξω από το κοντέινερ. Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την αντίκρυσε ξέσπασε σε κλάματα και, όπως περιέγραψε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της.

angelina

Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.