Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Εκδηλώσεις και συναυλία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Αθήνα: αντιφασιστική διαδήλωση, Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, ώρα 6.00 μ.μ., Κερατσίνι, Π. Τσαλδάρη (στον τόπο δολοφονίας)

Παρασκευή 19/9: Συναυλία στο Σύνταγμα, από τις 5.00 μ.μ.

Κυριακή 21/9: Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος, στο Σελεπίτσαρι (μεταξύ Αμφιάλης και Κατράκειου). Τουρνουά Μπάσκετ 3×3, Αντιφασιστική Συνέλευση, Θεατρική παράσταση «Μάμα Τόνι» του Ντάριο Φο, Συναυλία με τους The Boogie Traps, Φ. Βελεσιώτου, Ν. Μποφίλιου, Encardia.

Ένα χρόνο πριν 18 Σεπτέμβρη 2013 δολοφονήθηκε ο νεαρός μουσικός Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του στελέχους της Χρυσής Αυγής (όποιος έχει αμφιβολίες για τη θέση του στην οργάνωση κάντε κλικ στο λινκ) Γιώργου Ρουπακιά.  Η δολοφονία αποτέλεσε τον καταλύτη για να κινητοποιηθούν το δικαστικό σώμα και ο κρατικός μηχανισμός, και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη τα στελέχη του φιλο-ναζιστικού κόμματος.

Ενός κόμματος που έναν χρόνο νωρίτερα το είχαν ψηφίσει πάνω από 400.000 ψηφοφόροι και που ώς τότε αρκετά ΜΜΕ το πρόβαλλαν ως έναν άκακο πατριωτικό όμιλο που περνάει γιαγιάδες απέναντι στον δρόμο και μοιράζει τρόφιμα στους αναξιοπαθούντες. Χρειάστηκε δυστυχώς να χυθεί αίμα Ελληνα για να αλλάξουν τροπάριο τα ίδια κανάλια και εφημερίδες και να ανακαλύψουν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας όπως σημείωσε ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς.

Στις 23:59:19, ανατέθηκε σε μια ομάδα οχτώ αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μεταβούν στο σημείο, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί 60 άτομα. Η επέμβαση δεν ήταν έγκαιρη. Οταν έφτασαν εκεί ο Φύσσας κείτονταν αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Προτού χάσει τις αισθήσεις του πρόλαβε να υποδείξει το δράστη, ο οποίος συνελήφθη αμέσως. Ο 45χρονος Γώργος Ρουπακιάς είχε μεταβεί κατ’ επειγόντως στο σημείο με αυτοκίνητο, εκτελώντας, όπως προέκυψε, διατεταγμένη υπηρεσία. Κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο μουσικός Παύλος Φύσσας υπέκυψε στα τραύματα του.

 

 

 

 

 Εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την Ευρώπη 

 

antifa33

\

 

Advertisement