Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Γλυφαδα

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε video club της Γλυφάδας με αντιγραμμένα DVD

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 15-1-2016 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 59χρονη Ελληνίδα για παράνομη αναπαραγωγή, θέση σε κυκλοφορία και διάθεση προς πώληση και ενοικίαση DVD, χωρίς την απαιτούμενη άδεια αρμόδιων εταιρειών παραγωγής.

Σε βάρος της, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του άρθρου αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία εταιρείας παραγωγής, διενεργήθηκε έλεγχος, σε κατάστημα λιανικής πώλησης – βιντεοκλάμπ, ιδιοκτησίας της 59χρονης. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη διέθετε προς πώληση και ενοικίαση 5.452 καταφανώς κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους DVD οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η 59χρονη, τουλάχιστον από το έτος 2015, ως ιδιοκτήτρια του εν λόγω καταστήματος προέβαινε στην παράνομη αναπαραγωγή και κυκλοφορία, με σκοπό την πώληση, την ενοικίαση και την εκμετάλλευση ψηφιακών δίσκων DVD με επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η προκληθείσα ζημιά από την ενοικίαση και διάθεση προς πώληση των κατασχεμένων δίσκων υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

18012016diskia1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας