Υπερφορολογούνται μέσω αντικειμενικών περιοχές όπως η Βουλιαγμένη

Το διερυνόμενο χάσμα ανάμεσα στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις πραγματικές τιμές της αγοράς σχολιάζει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε περιοχές όπως η Βουλιαγμένη και η Βούλα.

Όπως τονίζεται στο άρθρο του Νίκου Χ. Ρουσανόγλου, “σε περιοχές όπως η Βουλιαγμένη, το Παλαιό Ψυχικό, το Μαρούσι ή το Ηράκλειο, οι σημερινές εμπορικές τιμές υπολείπονται των αντικειμενικών πάνω από 30%, με αποκορύφωμα βέβαια τις περιοχές του Ψυχικού και της Βουλιαγμένης, όπου η απόκλιση ξεπερνά το 50%“.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η Εκάλη, η Βούλα και η Κηφισιά αποτέλεσαν μερικές από τις πρώτες περιπτώσεις περιοχών όπου όλο και περισσότερες αγοραπωλησίες πραγματοποιούνταν κάτω από την αντικειμενική τιμή”, ενώ “σήμερα, αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση”. Σήμερα η τάση αυτή αφορά “και στις «μεσαίες» περιοχές, όπως το Παλαιό Φάληρο, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Γλυφάδα και το Ν. Ηράκλειο“.

Όπως τονίζεται στην ανάλυση, “συνεχίζουν να επιβάλλονται νέοι φόροι ακινήτων με βάση ανύπαρκτες αξίες, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2007. Αγνοείται έτσι η κρίση που μεσολάβησε και δεν αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές τιμές ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι δεδομένο ότι τα φορολογικά έσοδα θα μειώνονταν“.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.