Απαγόρευση σκαφών και θαλαμηγών στον όρμο της Βουλιαγμένης

Απαγόρευση σκαφών και θαλαμηγών στον όρμο της Βουλιαγμένης

Την απαγόρευση αγκυροβολίας και προσόρμησης σκαφών και θαλαμηγών στον κόλπο της Βουλιαγμένης ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

Για την ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων, η απαγόρευση ισχύει από τις 11 Ιουνίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 για την περιοχή που περικλείεται από τη νοητή ευθεία που ενώνει τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης με τη Λίμνη Βουλιαγμένης καθώς και για το υπόλοιπο τμήμα σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τις ακτές.

Επίσης, το Λιμεναρχείο καλεί τους λουόμενους να μην απομακρύνονται πέρα από τα 50 μέτρα από την ακτή.

Η λιμενική αρχή έδειξε μια ελαστικότητα κατά την περίοδο της έκθεσης των Ποσειδωνίων, κατά την οποία προσέγγισαν τη Βουλιαγμένη δεκάδες εντυπωσιακά σκάφη, ωστόσο κρίθηκε ότι η απαγόρευση είναι επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απαγόρευση αγκυροβολίας σε περιοχές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Σαρωνικού

Στο πλαίσιο της ανάγκης για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των λουόμενων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη θερινή περίοδο, από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται:

Η απαγόρευση αγκυροβολίας και γενικά προσόρμιση Θ/Γ και λοιπών σκαφών, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βουλιαγμένης που περικλείεται από τη νοητή ευθεία που ενώνει το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης με τη λίμνη Βουλιαγμένης, καθώς επίσης, και για το λοιπό τμήμα αυτού, σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από τις ακτές, τους λιμενοβραχίονες και τους τουριστικούς λιμένες, από 11-6-2018 έως 30-9-2018.

Η απαγόρευση απομάκρυνσης των λουόμενων από τις ακτές της θαλάσσιας περιοχής του εν λόγω όρμου, σε απόσταση μεγαλύτερη των πενήντα μέτρων, με εξαίρεση τις λουτρικές εγκαταστάσεις που σημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες, στις οποίες ισχύει η απαγόρευση εξόδου των λουόμενων από αυτούς.

Οι παραβάτες, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α΄), ως ισχύει.

Η προγενέστερη απόφαση του Λ/Χ Σαρωνικού που ανακοινώθηκε με το από 25 Μαΐου 2018 Δελτίο Τύπου παύει να ισχύει.

[Πηγή φωτογραφίας: instagram, Β. Τζαλάβρας]