Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Εθελοντές Κάμπινγκ Βούλας: Δεν υπάρχει “άβατο”

Απάντηση σε δημοσιεύμά μας (εδώ) ο τίτλος του οποίου ήταν “Έσπασε το …άβατο του Κάμπινγκ Βούλας ο Κωνσταντέλλος” δημοσιοποίησε σήμερα η ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών. 

Το κείμενο είναι το εξής:

Σχετικά με το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο δημοσιογραφικό ιστότοπο 3vita, στις 28/11/2014 με θέμα το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/11/2014, με τους εκπροσώπους που όρισε η ανοικτή συνέλευση εθελοντών π. κάμπινγκ Βούλας, σας ενημερώνουμε για τα εξής.

Η ανοικτή συνέλευση του π. κάμπινγκ Βούλας, στην οποία συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι πολίτες από πολλές περιοχές, από την ίδρυση της την Τετάρτη 13/6/2012 (δημιουργήθηκε λόγω τις δημόσιας τοποθέτησης την ημέρα του ανοίγματος, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει την φροντίδα του χώρου) φροντίζει με εβδομαδιαίες τακτικές συναντήσεις να συζητά εξαντλητικά και να φροντίζει και να προγραμματίζει όλες τις απαραίτητες τακτικές εργασίες καθαριότητας – συντήρησης του χώρου καθώς και την υλοποίηση των προτεινόμενων από τους πολίτες ή συλλόγους – συλλογικότητες δωρεάν δράσεων.

Το άβατο του π. κάμπινγκ Βούλας το άνοιξαν οι πολίτες , οι σύλλογοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στις 10/6/2012 ,μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 107/2012.

Το άβατο αυτό υπήρχε για πάνω από 20 χρόνια και εκτός από μικρά χρονικά διαστήματα – Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 & προεκλογική φιέστα το 2010 , ήταν μαζί με την Β΄ Οργανωμένη παραλία Βούλας ,που επίσης παρέμενε κλειστή και άβατη ,το αίσχος και η ντροπή της τοπικής μας κοινωνίας και απεικόνιζε την διαχρονική ολιγωρία των Δημοτικών αρχών.

Από τις 10/6/2012 που ο χώρος άνοιξε, την απολύτως ελεύθερη παραλία και τον χώρο που οι εθελοντές φροντίζουν και καθαρίζουν, χαίρονται όλο και περισσότεροι πολίτες κάθε χρόνο με αποκορύφωμα την φετινή καλοκαιρινή περίοδο που ο αριθμός τους ήταν τεράστιος και με δυσκολία και συστράτευση καθημερινή κρατήθηκε όλος ο χώρος καθαρός.

Στους συμπολίτες μας που απολαμβάνουν την παραλία του π.κάμπινγκ τα 2,5 τελευταία χρόνια πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες που παρίστανται και συμμετέχουν στις ποικίλες δράσεις που διοργανώθηκαν ή φιλοξενήθηκαν στο χώρο με προτάσεις στην ανοικτή συνέλευση.

Αυτές τις δράσεις παρόλο που τις κοινοποιούσαμε σε σχεδόν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τις περιοχής αλλά και ευρύτερα ,μόνο λίγα είχαν την ανοικτή σκέψη να τα δημοσιοποιούν.

Αντίθετα, αποστολές δημοσιογράφων από το εξωτερικό (π.χ. Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης – JDF TV ) κατέγραψαν την προσπάθεια των πολιτών να παραμείνει ο χώρος ανοικτός για όλους.

Η ανοικτή συνέλευση είχε και με την προηγούμενη Δημοτική αρχή επαφή και συνεννόηση, διεκδίκησε επανειλημμένα την ανάληψη από τον Δήμο ενεργειών για την αναβάθμιση των υποδομών του χώρου και συντήρηση του π. κάμπινγκ Βούλας , με την κατάθεση πρότασης για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τον Ιούλιο του 2012.

Κρίνοντας συγκριτικά το καγκελόφρακτο παρελθόν του π. κάμπινγκ Βούλας με την περίοδο των 2,5 τελευταίων χρόνων , κατά την οποία έχουν πρόσβαση όλο το 24ώρο όλοι οι πολίτες όλο το χρόνο , πρέπει να προβληματιστούμε για το τι θεωρεί ο καθένας άβατο.

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι το Μάιο του 2013 η ΕΤΑΔ με παρουσία Αστυνομικής δύναμης προσπάθησε να ξανακλείσει τον χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας και τότε με πραγματικά εντυπωσιακή παρουσία κατοίκων απετράπει το κλείσιμο και ο χώρος παραμένει, σε πείσμα πολλών που τον θέλουν κλειστό , ανοιχτός – προσβάσιμος και λειτουργικός για όλους τους πολίτες.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας