Απαθής η Δημοτική Αστυνομία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

Απαθής η Δημοτική Αστυνομία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

Με την επιδρομή των ΙΧ αυτοκινήτων ήρθε και πάλι αντιμέτωπη η Βουλιαγμένη και η Βούλα, ελέω τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Τα οχήματα των επισκεπτών ειδικά την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στάθμευαν σε όλα τα απίθανα μέρη, όπως τα διαζώματα κάτω από τα πεύκα, στις γωνίες με τα πλαστικά κολωνάκια και στα πεζοδρόμια.

tspg

Η σελίδα του 3vita.gr κατακλύστηκε σχεδόν από φωτογραφίες αναγνωστών που επισημαίνουν την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών.

park-voula2

Στη Βούλα τα δημοτικά πάρκινγκ γέμισαν μέχρι τα γρασίδια.

park-voula

Στη Βουλιαγμένη τη Δευτέρα το πάρκινγκ της πλαζ επεκτάθηκε ως τη λεωφόρο…

paraliaki poseidonos

Το αυτοσχέδιο πάρκινγκ στο μέσο της οδού Πανός ήταν όλες τις ώρες “πλήρες”…

panos parking

Δυστυχώς, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν προκλητικά απούσα.

Μεταφέρουμε μια πολύ χαρακτηριστική επώνυμη καταγγελία που λάβαμε, όπου δημότης γράφει μεταξύ άλλων:

Σήμερα εμφανίστηκαν στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι, εποχούμενοι σε κλιματιζόμενο όχημα 3 δημοτικοί αστυνομικοί.

Έβαλαν την σειρήνα να τρομάξουν τα κακά παιδιά που είχαν παρκάρει όπου τους βόλευε και χωρίς να ανοίξουν ούτε το παράθυρο, αναχώρησαν για άλλες δροσερότερες περιοχές της Βουλιαγμένης αφού είχε καύσωνα και μπορεί να πάθαιναν θερμοπληξία. Κλήση καμία. Παράνομα αυτοκίνητα παρκαρισμένα παντού“.

Αυτά την Κυριακή. Τη Δευτέρα δοκιμάσαμε επανειλημμένα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τη Δημοτική Αστυνομία, όμως ουδείς σήκωνε το τηλέφωνο. Να ήταν λόγω αργίας υποστελεχωμένη η υπηρεσία; Μα ακριβώς Κυριακές και αργίες υπάρχει το πρόβλημα, όχι εργάσιμες ώρες και καθημερινές!

dimotiki astynomia

Δεν υποστηρίζουμε ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας δεν κάνουν τη δουλειά τους. Προφανώς έχουν λάθος οργανόγραμμα και τις λάθος εντολές από τη δημοτική αρχή να είναι ελαστικοί, αφήνοντας “λάσκα” τα λουριά τις δύσκολες μέρες και κρατώντας το μπλοκάκι με τις κλήσεις στην τσέπη.

Είναι κι αυτή μια άποψη για την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής, που όμως στέλνει ένα μήνυμα σε όλο το Λεκανοπέδιο: “Σε Βούλα, Βάρκιζα και Βουλιαγμένη παρκάρουμε όπου θέλουμε”.

Αυτό είναι ένα λάθος μήνυμα όμως που μπορεί να ευνοεί συγκυριακά κάποιους επαγγελματίες, όμως συνολικά υποβαθμίζει το επίπεδο της ποιότητας ζωής.