Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Δημοτική υπάλληλος με το απολυτήριο της αδελφής της!

Μια 39χρονη γυναίκα από την Κρήτη δικάστηκε χθες ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κατηγορούμενη για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης ζημιάς και χρήση πλαστού εγγράφου. Συγκεκριμένα η γυναίκα αυτή κατάφερε να διοριστεί, να παραμείνει και να πληρώνεται για πέντε χρόνια ως δημοτική υπάλληλος σε ένα δήμο του νομού Ηρακλείου έχοντας «δανειστεί» το απολυτήριο γυμνασίου της αδελφής της.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για τις δύο πράξεις που της αποδόθηκαν. Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Η 39χρονη είχε διοριστεί το 2009, στον πρώην δήμο Αστερουσίων ως εργάτρια καθαριότητας εσωτερικών χώρων. Εργαζόταν πέντε χρόνια στο δήμο μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το απολυτήριο. Στην έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το απολυτήριο που είχε προσκομίσει δεν ήταν δικό της αλλά της αδερφής της και είχε τροποποιηθεί και προσαρμοστεί προκειμένου να εμφανίζονται τα στοιχεία της 39χρονης. Η τελευταία που πλέον δεν εργάζεται στο δήμο, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι το έκανε γιατί είχε να μεγαλώσει 5
παιδιά και οι ανάγκες ήταν πολύ μεγάλες. Πρόσθεσε δε ότι δεν πέρασε από το μυαλό της, ότι αυτό που έκανε ήταν τόσο σοβαρό και πως θα την έφερνε ενώπιον δικαιοσύνης.

Πριν κρίνουμε αυτή τη γυναίκα, ας αναλογιστούμε τι θα κάναμε εμείς αν είχαμε να μεγαλώσουμε πέντε παιδιά. Πάντως, έχουν υπάρξει και άλλες μητέρες που, αν και σε δεινή οικονομική κατάσταση, δεν διανοήθηκαν να παρουσιάσουν πλαστά έγγραφα για μια θέση εργασίας σε κάποιο Δήμο. Επίσης έχουν υπάρξει μητέρες που κάθισαν ξανά στο θρανίο, που πήγαν σε νυχτερινό γυμνάσιο ή λύκειο για να «πάρουν το χαρτί». Κατανοούμε την απελπισία της 39χρονης, όμως τιμούμε και σεβόμαστε τις δεύτερες.

1 Comment

1 Comment

  1. Alianthos Varkiza

    23 Απριλίου 2015 at 11:25 μμ

    Πιστεύω ότι χιλιάδες περιπτώσεις σαν και αυτή υπάρχουν στην Ελλάδα!!! Αναρωτιέμαι: έκανε την δουλειά τις καλά? η όχι? άλλοι συνάδελφοι με δίπλωμα καθάριζούν καλύτερα? Από εμενα τις αξίζει ένα εύγε! 5 παιδάκια έπρεπε να θρέψει, τι να κάνει? να γίνει κλέφτρα? η να βγει στο πεζοδρόμιο? ένταξη, είπε ένα ψεματάκι, ε και? σε ποιων έκανε κακό???

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας