Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Η απέραντη πολιτική ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στα 3Β

Μηδενική κριτική στη συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Είχαν όλη την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια διαδικασία αφιερωμένη σε όσα μεγάλα ερωτήματα δεν χωρούν στις συνηθισμένες προ ημερήσιας διάταξης συζητήσεις, με σχετικά χαλαρότερους όρους στις τοποθετήσεις και χωρίς την πίεση του χρόνου. Η πρώτη όμως ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας ήταν όχι απλώς απογοητευτική λόγω φτωχής συζήτησης. Ήταν και αποκαλυπτική για το επίπεδο της αντιπολίτευσης και την πραγματική της γείωση στη δημοτική πραγματικότητα.

Διότι νομιμοποιείται να ρωτήσει κανείς τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους: Αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να ρωτήσετε, αν δεν δίνετε καν το “παρών” στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, γιατί κατεβήκατε στις εκλογές με χωριστές παρατάξεις;

Αρχικά να τονιστεί ότι από τους 9 συμβούλους της αντιπολίτευσης, παρόντες ήταν οι 5. Έλειπαν και οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης Δαβάκη (η “μείζων μειοψηφία” όπως λέγεται) και η Ανθή Βέλλη της ΡΙΚΙΠ. Η δε παράταξη Σαραντάκου ήταν ωσεί παρούσα, διότι δεν υπέβαλε κάποια ερώτηση.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Βαγγέλης Σερίφης

Ο Βαγγέλης Σερίφης της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε μια ερώτηση για τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος σχετικά με την κίνηση των ατόμων με αναπηρία στο δημόσιο χώρο. Ερώτηση “πάσα” επί της ουσίας, που μάλλον δείχνει την άγνοια της παράταξης για τα τεχνικά έργα και την κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής από το 2014. Πάσα που αξιοποίησαν περίφημα τόσο η εντεταλμένη σύμβουλος για τα θέματα ΑμεΑ Μαίρη Φουρναράκη όσο και ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Βάσης, καθώς ανέπτυξαν όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο Θάνος Ματόπουλος της ΡΙΚΙΠ κατέθεσε δύο ερωτήματα που είχε καταθέσει ξανά κατά τη διάρκεια παλιότερων συνεδριάσεων. Το δε αντικείμενο των ερωτημάτων ήταν τόσο σχολαστικό και αδιάφορο, που απορεί κανείς γιατί μπήκε καν σε αυτό τον κόπο. Ρώτησε πρώτον, αν και για ποιο λόγο σε μια απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, “προστέθηκαν” κωδικοί στα πρακτικά που δεν είχαν συζητηθεί στο Συμβούλιο (ο Δήμαρχος παρεμπιπτόντως απέκρουσε τον ισχυρισμό αυτό). Και δεύτερον, πότε θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου κάποια πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Ελέγχου Ακτών.

Και κάπου εκεί, περίπου 30 λεπτά μετά την έναρξή της, η ειδική συνεδρίαση έληξε μέσα σε χασμουρητά και μια διάχυτη αίσθηση σπατάλης χρόνου. Η δε απήχηση της διαδικασίας ήταν επίσης εύγλωττη. Πλην των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου και του γενικού γραμματέα του Δήμου, μόλις δύο πολίτες προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων…

Υποχρεωτικά πάντως η διαδικασία θα επαναληφθεί σε δύο μήνες. Θα έχει άραγε αλλάξει κάτι μέχρι τότε;

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement