Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Αστέρα Βουλιαγμένης.

tspg

Εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη συναντηθεί με τους νέους ιδιοκτήτες και η διαπραγμάτευση έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι επενδυτές θέλουν να διακόψουν πλήρως τη λειτουργία της μονάδας για σχεδόν δύο χρόνια, προτείνοντας μια “εθελούσια έξοδο” σε όσους εκ των εργαζομένων έχουν υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου.

Την πρόταση αυτή απορρίπτουν οι εργαζόμενοι που βλέπουν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, έστω και με μεγάλη αποζημίωση, αφήνοντας πολλούς συναδέλφους τους εποχιακούς εντελώς ξεκρέμαστους.

Στο πλευρό των εργαζομένων του Αστέρα δηλώνει ότι θα βρίσκεται η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που με ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Η παντελής έλλειψη πρόβλεψης προστασίας των εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης απέναντι στις διαθέσεις  της νέας διοίκησης είναι ενδεικτική για την στόχευση των μνημονίων η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τους μεγαλοεπενδυτές και αδιαφορεί για τους πολίτες και την κοινωνία […] 

Η συνέχιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής που ξεπουλά τη Δημόσια περιουσία και αγαθά με συνοπτικές διαδικασίες και εξευτελιστικά τιμήματα σε επενδυτές αρπακτικά, σκοτώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες“.