Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας γιατρών και εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.

tspg

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι «η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», ενώ όπως επισημαίνει, «με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων».

Η Ομοσπονδία διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων και εξόφληση των δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών.

Με τη σειρά της, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ) ζητεί άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ τα αιτήματα είναι τα εξής:

Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους
Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ
Κατάργηση μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
Εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών
Ανάκτηση μισθολογικών απωλειών