Παραπληροφόρηση για τα λεωφορεία!

Παραπληροφόρηση για τα λεωφορεία!

Copy-paste και ο θρίαμβος της ασάφειας

Λάθος πληροφορίες για τα λεωφορεία

Ας υποθέσουμε ότι σήμερα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, κάποιος θέλει να ενημερωθεί για το πώς θα κινηθούν ή δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία. Πάμπολλα ειδησεογραφικά και άλλα σάιτ αναφέρουν ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν «από τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ».

Καταλάβατε τίποτα; Αυτό σημαίνει ότι τα λεωφορεία αρχίζουν να κινούνται από τις 9 το πρωί, σταματάνε σε μια άγνωστη ώρα, αλλά από τις 9 το βράδυ ξαναρχίζουν να κινούνται!

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, η ανακοίνωση είναι σαφής: Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 0:9.00 π.μ. έως τις 21:00. Ένα «έως» που έγινε «από» κάνει τη διαφορά προκαλώντας σύγχυση. Δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται από τις εννέα το πρωί ΜΕΧΡΙ τις εννέα το βράδυ. Τόσο απλά!

Το μικρό αυτό παράδειγμα δείχνει πώς στο διαδίκτυο οργιάζει η πρακτική της αντιγραφής, του copy-paste. Πώς είναι δυνατό να μην ελέγχεται κάτι που βγάζει μάτι ότι είναι παράλογο; Το έγραψε ένα μεγάλο πόρταλ λάθος και στη συνέχεια το πήραν πάμπολλα άλλα σάιτ!

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 12-11-2015

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12/11/2015 τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λεωφορεία και Τρόλλεϋ θα λειτουργούν από 09:00 έως 21:00

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ θα λειτουργήσουν από 10:00 έως 16:00

Το Μετρό και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσουν 24 ωρη απεργία.