Τέλος η απεργία στην καθαριότητα, μαζεύονται όλα τα σκουπίδια

Τέλος η απεργία στην καθαριότητα, μαζεύονται όλα τα σκουπίδια

Την αναστολή-τερματισμό των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Το θέμα της συνέχειας των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

tspg

Κι αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.\

Στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η κατάσταση δεν ήταν τόσο απελπιστική όπως σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς το μόνιμο κυρίως προσωπικό των εργαζόμενων στο δήμο έβαλε πλάτες ώστε να μην δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών.