Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Απέρριψε το Κορωπί τη μετονομασία της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου

Μάλλον ναυαγεί η πρόταση του Γενικού Επιτελείου Στρατού να μετονομαστεί η λεωφόρος Βάρης Κορωπίου σε “Λεωφόρος Σχολής Ευελπίδων”.

Σε πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας, το θέμα τέθηκε με μορφή αντιπαραθετικών ψηφισμάτων και η βούληση του σώματος ήταν να απορρίψει με μεγάλη πλειοψηφία τη μετονομασία.

Συγκεκριμένα, όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι, πλην δύο, υιοθέτησαν ψήφισμα το οποίο αποκρούει την πρόταση του ΓΕΣ.

Όπως είπε στο 3vita.gr ο εισηγητής του απορριπτικού ψηφίσματος, αντιδήμαρχος Θοδωρής Γρίβας, “θα γίνει αλαλούμ από μια τέτοια κίνηση η οποία θα έχει πολύ μεγάλο κόστος για τους επιχειρηματίες της περιοχής μας”. Κατά τον ίδιο, το όνομα της λεωφόρου δόθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο “δεν αλλάζει με μια απλή πρόταση ενός στρατηγού”.

Οι εκπρόσωποι του Κορωπίου επικαλέστηκαν μάλιστα στη συζήτηση μια άτυπη “σφυγμομέτρηση” που έκαναν στους δημότες η οποία πέραν πάσης αμφιβολίας έδειξε ότι η τοπική κοινωνία δεν επιθυμεί ο κεντρικότερος οδικός άξονας της πόλης να πάρει το όνομα της Στρατιωτικής Σχολής.

Ένας λανθάνων τοπικισμός επιθυμεί την αποτύπωση της πόλης στο όνομα της τόσο γνωστής λεωφόρου.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, ήταν αρχικά θετικός στην ιδέα. Πάντως, στη σχετική συζήτηση δεν ενεπλάκη ενεργά, μιας και το ψήφισμα υπέρ της μετονομασίας προερχόταν από έτερο αντιδήμαρχο. “Αν δει κανείς το σκεπτικό του ψηφίσματος, θα διαπιστώσει ότι έχουν δίκιο όσοι απορρίπτουν τη μετονομασία”, είπε στο 3vita.gr ο Δήμαρχος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την άλλη πλευρά υιοθέτησε ασμένως την ανάλογη πρόταση που έκανε το ΓΕΣ.

Ερωτηθείς ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26 Μαρτίου για το θέμα, απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Κορωπίου, συμπληρώνοντας “δεν με αφορά η απόφαση των άλλων, εμείς πράξαμε αυτό που έπρεπε”.

Ούτως ή άλλως, την απόφαση για τη μετονομασία μπορεί να λάβει μόνο η αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που θα συνεκτιμήσει όλους τους παράγοντες.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement