Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Από άμβωνος …αντιπολίτευση του Μητροπολίτη Παύλου στη Βούλα

Με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τα …έβαλε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος.

Από τον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βούλας, όπου λειτούργησε, αναφέρθηκε κατά το κήρυγμά του σε πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Βούτση για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

Δυστυχώς όμως τα σχόλιά του έδειξαν ότι μάλλον δεν είχε σαφή ή άμεση γνώση των όσων είπε ο πρόεδρος της Βουλής, με αποτέλεσμα το κήρυγμα να διολισθήσει σε προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης, που φυσικά δεν έχει θέση στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, είπε προς τους πιστούς ανάμεσα σε άλλα:

“Αδελφοί μου, γύρισα σχεδόν όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολής μας, αυτό το διάστημα της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, μαζί με τους χιλιάδες ενορίτες και τους προσκυνητές. Σήμερα και εσείς προσήλθατε κατά χιλιάδες, παρά την μεγάλη έξοδο των αδειούχων αυτής της περιόδου.

Σας ερωτώ ευθέως:

Όλοι εσείς που προσήλθατε κατά χιλιάδες στην Παναγία μας, είστε «Ταλιμπάν»; Αισθάνεται κανείς από εσάς ότι είναι φονταμενταλιστής; Πώς τόλμησε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης να ξεστομίσει τέτοια πράγματα για όλο τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό μας;

Θα πρέπει έστω και τώρα ο κ. Βούτσης να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του και την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και της παραδόσεως του λαού μας. Ίσως θα έπρεπε προσωπικά να σταθεί ο κ. Πρόεδρος της Βουλής μπροστά σε ένα Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας και να ζητήσει συγγνώμη και το έλεος της στοργικής μητέρας του Θεού μας, να πρεσβεύσει στον Υιό της για να τον φωτίσει προσωπικά αλλά και όλο το ελληνικό κοινοβούλιο στο οποίο προΐσταται!

Ποτέ δεν είναι αργά, αν επιστρέψουμε και μετανοήσουμε πραγματικά, γιατί όλους μας δέχεται ο φιλάνθρωπος Θεός μας…”.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Νίκος Βούτσης δεν είπε ποτέ ότι οι Έλληνες ορθόδοξοι είναι ταλιμπάν, αλλά το αντίθετο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση και απαντώντας σε σχόλιο για το αν ο ελληνικός λαός είναι ορθόδοξος δήλωσε “δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί“.

Και πρόσθεσε:

Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες.

Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές.

Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του.

Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας“.

(Το απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτη Παύλου αντλήσαμε από το blog του π. Αντώνιου Χρήστου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας