Απέδρασαν 3 κακοποιοί από το ΑΤ Αργυρούπολης, στο αυτόφωρο οι ...αστυνομικοί

Απέδρασαν 3 κακοποιοί από το ΑΤ Αργυρούπολης, στο αυτόφωρο οι …αστυνομικοί

Τρεις Αλβανοί κακοποιοί απέδρασαν την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 6.30 το πρωί από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.

Οι δραπέτες είχαν συλληφθεί στις 13 Ιουνίου σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για κλοπές πολυτελών κατοικιών σε νότια και βόρεια προάστια.

Οι τρεις αλλοδαποί έκοψαν με μεταλλικό νήμα τα κάγκελα του χώρου όπου κρατούνταν και τράπηκαν σε φυγή, αφού πήδηξαν από ύψος περίπου 10 μέτρων.

Για την απόδραση κατηγορήθηκαν οι αστυνομικοί της βραδυνής βάρδιας, που οδηγήθηκαν με αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα και παρέπεμψε την υπόθεση σε Πταισματοδίκη, χωρίς να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η Χρήστος Συνδρεβέλης, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, σημείωσε:

“Κύριος υπεύθυνος για την σημερινή απόδραση των τριών κρατουμένων στην Αργυρούπολη είναι η ίδια η πολιτεία και σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοί μας.

Μια πολιτεία που διαχρονικά εκτός από ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό δεν έχει φροντίσει να παραδώσει αναφορικά με το κτιριακό σωστές δομές και υποδομές ασφαλείας…

Τα κιγκλιδώματα του κρατητήριου ήταν ακατάλληλα για αποφυγή απόδρασης. Το ίδιο το κτίριο όπου στεγάζεται το ΑΤ Αργυρούπολης είναι ακατάλληλο για να θεωρηθεί δομή ασφαλείας.

Στερείται λογικής με τόσες ελλείψεις στις δομές ασφαλείας, το μάρμαρο να το πληρώνουν οι συνάδελφοί μας και τελικά οι ίδιοι οι πολίτες που αισθάνονται ανασφαλείς”.