Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Αποφρακτικά προβλήματα: Δυστυχώς, αφορούν και τα νότια προάστια

Η Αττική είναι από τη φύση της ένας ευλογημένος τόπος, καθώς περιβάλλεται σχεδόν από παντού από θάλασσα, θυμίζοντας σχεδόν… νησί στο κέντρο της Ελλάδας.

Η ετυμολογία μάλιστα θέλει την ονομασία της να προέρχεται από παραφθορά της λέξης Ακτική (γη με πολλές ακτές).

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αττικής είναι και τα νότια προάστια, από το Φάληρο σχεδόν μέχρι και τη Βάρη. Η οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων έχει κάνει τα προάστια όπως ο Άλιμος, το Ελληνικό, η Βούλα, η Βουλιαγμένη αλλά και η Γλυφάδα πραγματικά διαμάντια στην ευρύτερη πόλη των Αθηνών και όχι σπάνια συγκεντρώνουν τον φθόνο των λιγότερο ευνοημένων, αφού όλοι θα θέλαμε πρόσβαση στη θάλασσα και μια θέα σαν αυτήν που απολαμβάνουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

Δεν είναι όμως όλα τέλεια ούτε σε αυτές τις περιοχές… Μοιραία η θάλασσα φέρνει μαζί της την υγρασία και η διάβρωση είναι ένας αόρατος, ύπουλος εχθρός ακόμα και για τις πλέον νεόχτιστες και πολυτελείς κατοικίες που αφθονούν στο νότιο παράκτιο τμήμα του νομού.

Ως εκ τούτου δεν λείπουν και εδώ τα αποφρακτικά προβλήματα, αφού οι σωληνώσεις «γερνούν» γρηγορότερα και υφίστανται οξείδωση λόγω της υγρασίας. Εξάλλου οι περιοχές αυτές είναι πια πολύ πυκνοκατοικημένες σε κάποια τμήματά τους και υπάρχουν και εδώ πολυκατοικίες αρκετών ετών που είναι τόσο επιβαρυμένες όσο και οι αντίστοιχες των άλλων γειτονιών.

Με δεδομένες τις ανάγκες για επιδιόρθωση των αποφρακτικών προβλημάτων και τακτικό έλεγχο και συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου των κατοικιών, δίπλα στα εντυπωσιακά εμπορικά μαγαζιά των μεγάλων δρόμων των περιοχών νοτίων προαστίων θα βρει κανείς και μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις που, ανάλογα με την κατηγορία τους και τη δυναμική τους, αναλαμβάνουν από απλές υδραυλικές εργασίες μέχρι και δύσκολες υποθέσεις που απαιτούν τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων, όπως αντλιοφόρα και βυτιοφόρα.

Τα έμπειρα στελέχη και οι κατηρτισμένοι εργαζόμενοι των εταιρειών αποφράξεων εργάζονται με βάρδιες ώστε να παρέχουν 24ωρη κάλυψη και γρήγορη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εταιρείες που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή και καλύπτουν όλη την ακτογραμμή, τις οποίες μπορεί να βρει κανείς εύκολα στο Διαδίκτυο.

Ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας για τα νότια προάστια είναι οι πλημμύρες που λόγω της θάλασσας είναι πιο επικίνδυνες και ορμητικές, ενώ και η δενδροφύτευση δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Τα δέντρα που ομορφαίνουν τόσο πολύ τα νότια προάστια το καλοκαίρι, τον χειμώνα μπορεί να πέσουν και να κλείσουν δρόμους ή φρεάτια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πεζούς, αυτοκίνητα και διαμερίσματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εταιρείες αποφράξεων καλούνται να επιτελέσουν τον ρόλο τους, που συνίσταται στην απομάκρυνση των φερτών υλικών και στην απάντληση των υδάτων, που πολλές φορές δεν είναι μόνο όμβρια αλλά και θαλασσινά, αφού όχι σπάνια σε μεγάλες νεροποντές στεριά και θάλασσα… γίνονται ένα.

Με βάση όλα αυτά τα θετικά στοιχεία και επιπροσθέτως τις λογικές τιμές που οι επαγγελματίες φροντίζουν να κρατούν, οι κάτοικοι των όμορφων νοτίων προαστίων μπορούν να επιλέξουν εκείνον που θα τους προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και θα τους απαλλάξει από τον βραχνά των αποφρακτικών προβλημάτων, έτσι ώστε να απολαύσουν την καθημερινότητα που τους προσφέρει ο προνομιακός τόπος διαμονής τους.

Πηγή πληροφοριών: www.apofraxeis4u.gr

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας