Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Απογοητεύει η Επιτροπή Διαβούλευσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με 7 μόλις μέλη από τα 33 (εξαιρουμένου του προέδρου της επιτροπής και δημάρχου) συνεδρίασε χθες η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Άδεια έδρανα, άδεια καθίσματα και ένα σοβαρό θέμα: Η Κανονιστική Διάταξη που θα ρυθμίζει στο εξής την απλή χρήση των κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο.

Οι εκπρόσωποι της λεγόμενης και “κοινωνίας των πολιτών” απόντες από μία ακόμη κρίσιμη διαδικασία.

Για την ιστορία συμμετείχαν οι εξής:

Ο Φαίδωνας Φιορέντζης (Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Βάρης – Βάρκιζας), ο Γιάννης Δημητριάδης (Ένωση Πολιτών Βούλας), ο Θέμης Κοσσίδας (Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βούλας “Πολιτεία”), η Βαρβάρα Βιτάλη Τσελαλίδου (Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Βούλας), ο Δημήτρης Ηλιού (Εξωραϊστικός Σύλλογος Δικηγορικών Βούλας “Η Θέμις”), ο Πέτρος Πρίφτης (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης – Βάρκιζας) και ο Στέλιος Σαμαράς (Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρασφάλειας Βάρης).

Δικαίως θα προβάλουν κάποιοι το επιχείρημα ότι ο “Καλλικράτης” άφησε στο όργανο αυτό μια απλή γνωμοδοτική αρμοδιότητα που δεν δεσμεύει κανέναν.

Ωστόσο οι όροι συμμετοχής ήταν ήδη από το 2011 γνωστοί σε όλους. Και επιπλέον, ένα εργαζόμενο σώμα που εκφέρει αιτιολογημένες απόψεις και ενημερώνεται τακτικά για τα υπό συζήτηση θέματα κατοχυρώνει στην πράξη τη βαρύτητα της γνώμης του.

Δυστυχώς, η απογοητευτική αυτή εικόνα δεν έρχεται μόνο από τον Δήμο των 3Β, αλλά είναι γενικευμένη. Για το λόγο αυτό άλλωστε η Επιτροπή Αναμόρφωσης του “Καλλικράτη” που έχει συστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών συζητά πολύ σοβαρά την κατάργηση του θεσμού αυτού, κάτι που πλέον ζητούν ανοιχτά και οι εκπρόσωποι των δημάρχων (ΚΕΔΕ) καθώς όπως υποστηρίζουν το όργανο αυτό απλώς ενισχύει τη γραφειοκρατία μέχρι τη λήψη μιας απόφασης χωρίς να προσφέρει κάτι στον διάλογο.

Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, σύμφωνα με τον νόμο, είναι εκτός από όλους τους συλλόγους της περιοχής (ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν κάποια τυπική δικαστική νομιμοποίηση) και πολίτες που επιλέγονται με κλήρωση.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement