Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Αποκλεισμένοι αλλά Ενημερωμένοι: Κύκλος διαδικτυακών εκδηλώσεων του Δήμου 3Β

Σειρά ενημερωτικών διαδικτυακών συζητήσεων, με διακεκριμένους ομιλητές, έχει προγραμματίσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι συζητήσεις θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 18:00 ξεκινώντας από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Η διεξαγωγή θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας Zoom ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση στη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου.

Δημοσθένους Σκέψεις

Η θεματολογία των εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί να αφορά όλη την οικογένεια με ενημέρωση που συμπεριλαμβάνει υγειονομικά θέματα όπως τον εμβολιασμό, θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, το κυβερνοέγκλημα, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα ακόμα και χρήσιμες συμβουλές για τη μαγειρική.

Ακουλουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ημερομηνίες, τίτλους και ομιλητές, ορισμένες από τις οποίες έχουν οριστικοποιηθεί, ενώ κάποιοι ομιλητές θα ανακοινωθούν σε ημερομηνίες εγγύτερες της εκδήλωσης. Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί κι από ψυχαγωγικό περιεχόμενο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου – δημιουργία και λειτουργία E-shop

Ενημερωτική εκδήλωση για τη μετάβαση του λιανεμπορίου στην ψηφιακή εποχή και ενημέρωση για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας.

Ομιλητές:

Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, CEO Prisma Consulting
Γιάννης Κωνσταντινίδης, CEO Weddin

Τετάρτη 03 Μαρτίου – Εμβολιασμός Covid-19 – Μύθοι και Πραγματικότητα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό Covid-19, από διακεκριμένους ομιλητές, και διακεκριμένους λοιμωξιολόγους, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού

Ομιλητής:

Δρ. Σκουτέλης Αθανάσιος, Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τετάρτη 10 Μαρτίου – Ο μετασχηματισμός του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στην πορεία του χρόνου

Ενημερωτική εκδήλωση για την ισότητα των δύο φύλων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) επέτειο της εξέγερσης των υφαντριών στη Νέα Υόρκη το 1857, οι οποίες διεκδικούσαν ίσους όρους εργασίας με τους άνδρες.

Ομιλητής:

Δημήτρης Παρσάνογλου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι, διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (ΕΣΠΑ), ενώ παράλληλα εργάζεται ως κύριος ερευνητής στο Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τετάρτη 17 Μαρτίου – Ψυχική και Σωματική υγεία στην πανδημία

Ενημερωτική εκδήλωση για τους τρόπους διαφύλαξης της ψυχικής και σωματικής υγείας την εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού, από ιατρούς και ειδικούς επιστήμονες

Ομιλητές:

Δρ. Καλλιόπη Λ. Κουντή, Κοινωνική Λειτουργος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Ε.Ε.Π.Φ.Υ.)

Δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Α΄Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Δρ. Παύλος Χ. Χρηστογεώργος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Ε.Ε.Π.Φ.Υ.)

Τετάρτη 31 Μαρτίου – Επαγγελματικές προοπτικές την περίοδο της πανδημίας

Ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορωνοϊός στην αγορά εργασίας. Επαγγέλματα που αναδύθηκαν και χάθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Ομιλητές:

Θα ανακοινωθούν

Τετάρτη 07 Απριλίου –  Κυβερνοέγκλημα

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα μορφή εγκληματικότητας στο διαδίκτυο και την κυβερνοασφάλεια.

Ομιλητές:

Συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ομιλητές θα ανακοινωθούν

Τετάρτη 14 Απριλίου – Περιβάλλον – Διαλογή στην πηγή – Διαχείριση απορριμμάτων

Ενημερωτική εκδήλωση για το περιβάλλον, την οργανωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή.

Ομιλητές:

Θα ανακοινωθούν

Τετάρτη 21 Απριλίου – Μαγειρική – Sarantos n’ Friends – Τομέας Επισιτισμού ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Δημιουργικό workshop μαγειρικής για τους λάτρεις της γαστρονομίας – και όχι μόνο – το οποίο συμπεριλαμβάνει “συνταγές στην καραντίνα – tips and more” και “μαγειρεύοντας υγιεινά με τα παιδιά μας”.

Ομιλητής:

Σαράντος Παπαδόπουλος, Executive Chef με συνεργάτες και φίλους του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας