Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Απονομές τιμών θεσπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την απόδοση τιμών σε σημαίνοντα πρόσωπα και φορείς αποφάσισε να εγκαινιάσει η δημοτική αρχή των 3Β.

Μια γνωστή από άλλους Δήμους διαδικασία η οποία δεν έχει θεσπιστεί ακόμη στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018.

  • Εισήγηση της διοίκησης είναι να θεσπιστεί το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης ως ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου, το οποίο μπορεί να απονέμεται σε αρχηγούς κρατών, αρχηγούς Εκκλησιών, προέδρους κυβερνήσεων, ιδρύματα αλλά και σε διατελέσαντες δημάρχους των 3Β ή δημάρχους αδελφοποιημένων Δήμων.
  • Παράλληλα, η ίδια πρόταση περιλαμβάνει και το αξίωμα του Επίτιμου Δημότη, το οποίο απονέμεται σε μη δημότες, Έλληνες ή αλλοδαπούς των οποίων η προσφορά έχει κριθεί σημαντική για τον Δήμο.
  • Τέλος, προτείνεται να θεσπιστεί ένα Μετάλλιο Διακρίσεως το οποίο θα απονέμεται σε προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων, πρεσβευτές ξένων κρατών, νομικά πρόσωπα ή πολίτες που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. 

Για την απόφαση απονομής των τιμών αυτών θα απαιτείται απόφαση με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την αρχή για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προτείνεται να λάβει το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης και να ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 12 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή την παρουσία του στην τελετή μετονομασίας της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου.

Επίσης, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην ίδια τελετή θα λάβει το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης “για τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην πατρίδα”, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας