Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Ξεκινά η αποψίλωση στα 3Β

Δημοσιεύτηκε και στη “Διάυγεια” η σύμβαση του Δήμου με ιδιώτη για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το δάσος από πυρκαγιές.

Η σύμβαση που ανέρχεται στα 21.000 ευρώ περίπου υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Σπύρο Πανά και την ανάδοχο εταιρεία “για την πρόληψη πυρκαγιών της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου 2014″.

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια από τις τελευταίες πράξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πριν τις εκλογές ήταν η απόρριψη πρόσληψης υπαλλήλων με 2μηνες συμβάσεις για την πυρασφάλεια, με τις ψήφους της παράταξης Κωνσταντέλλου. Τότε είχε ακουστεί το επιχείρημα ότι είναι προτιμότερο να ανατεθεί το έργο της πυρασφάλειας σε ιδιώτη παρά να προσληφθούν υπάλληλοι, έστω και με τέτοιες συμβάσεις.

Η σύμβαση που υπογράφτηκε αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η παρούσα σύμβαση αφορά στην αποψίλωση και στον καθαρισμό από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά κοινόχρηστων χώρων, πάρκων κ.λ.π χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου καθώς και εκατέρωθεν του δασικού οδικού δικτύου και περιμετρικά των οικισμών σε βάθος επέμβασης μέχρι 5 μέτρα από την άκρη του οδοστρώματος, μέσα στα πλαίσια των μέτρων για την πρόληψη πυρκαγιών της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου 2014.

Η κατανομή της εργασίας, όσον αφορά τον αστικό ιστό, θα γίνει αναλογικά και στις (3) τρείς Δημοτικές Ενότητες, ενώ όσον αφορά το περιαστικό δάσος, θα περιλαμβάνει περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου στην περιοχή « Πευκωτό», «Τάσσιανη», «Φασκομηλιά», «Καβούρι», «Λαθούριζα», «Δίλοφο», «Βάρη» και «Βάρκιζα» καθ’ υπόδειξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Η εργασία βοτανίσματος (αποψίλωση) των χώρων θα πραγματοποιηθεί με την χρήση των κατάλληλων ειδικών μηχανημάτων και εργαλείων από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων. Δεν θα λάβουν χώρα εργασίες κλαδέματος ή κοπής δένδρων και θάμνων.

Μετά την αποψίλωση, θα γίνεται η συγκέντρωση με τσουγκράνες των προϊόντων κοπής και των λοιπών εύφλεκτων υλικών σε σωρούς, η απομάκρυνση των οποίων θα γίνεται αυθημερόν λόγω της επικινδυνότητας τους για πρόκληση πυρκαγιάς, με μέσα και ευθύνη του αναδόχου και θα περιλαμβάνει την φορτοεκφόρτωση, μεταφορά και απόρριψή τους στους χώρους εναπόθεσης κλαδιών του Δήμου. Τα υλικά μετά θα φορτώνονται σε κατάλληλα οχήματα μεταφοράς του Δήμου (από το Δήμο) προς απόρριψη στον Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων”.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας