Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Απορριμματοφόρο 4Χ4 και δημοτικοί κάδοι στο Πανόραμα Βούλας για πρώτη φορά

Η μηχανική αποκομιδή ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου στη γειτονιά με τις μεγάλες κλίσεις των δρόμων, αφήνοντας στην ιστορία τους ιδιωτικούς μεταλλικούς κάδους

Ένα κατάλοιπο μιας περασμένης εποχής στη δημοτική οργάνωση της καθαριότητας σταματά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Πανόραμα Βούλας, εγκαινιάζοντας στις 23 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην ιστορία της συνοικίας τη μηχανική αποκομιδή απορριμμάτων.

Ένα νέο απορριμματοφόρο με τετρακίνηση, 180 νέοι μεσαίου μεγέθους πράσινοι κάδοι για σύμμεικτα απορρίμματα και 40 νέοι μπλε κάδοι για την ανακύκλωση συσκευασιών (που προστίθενται στους 30 υπάρχοντες μπλε κάδους) εκσυγχρονίζουν τη διαδικασία αποκομιδής.

Μέχρι σήμερα στο …ορεινό τοπίο του Πανοράματος τα νοικοκυριά χρησιμοποιούσαν κατά κόρον ιδιωτικούς μεταλλικούς κάδους, καρφωμένους στα πεζοδρόμια, τους οποίους πεζοί οι εργάτες καθαριότητας άδειαζαν με τα χέρια.

Μπορεί οι ιδιωτικοί κάδοι να ήταν πιο διακριτικοί, ωστόσο η διαδικασία αυτή είχε μεγάλους κινδύνους και περιττή καταπόνηση για το προσωπικό καθαριότητας που κινείτο στη συνοικία με τις μεγάλης κλήσης ανηφόρες με τα πόδια και χρησιμοποιώντας ένα μικρό ευέλικτο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή ετοιμάζει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες για τη νέα διαδικασία, ενώ την εκκίνηση της μηχανικής αποκομιδής ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement