Ένα 4Χ4 απορριμματοφόρο για το Πανόραμα Βούλας

Ένα 4Χ4 απορριμματοφόρο για το Πανόραμα Βούλας

Την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου παντός καιρού και εδάφους σχεδιάζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εντός του έτους για την εξυπηρέτηση κατά βάση του Πανοράματος Βούλας.

Το Πανόραμα, μια συνοικία με απαγορευτικές κλίσεις στο οδικό δίκτυο για πολλά οχήματα έμενε απροσπέλαστο σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων και άλλων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Πρόσφατα μάλιστα καταγράφηκαν δύο επικίνδυνα ατυχήματα με οχήματα του Δήμου, όταν τα κοινά απορριμματοφόρα ανετράπησαν, ευτυχώς προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Βέβαια, το Πανόραμα έχει και άλλη μία ιδιομορφία, καθώς σε πολλούς δρόμους του δεν υπάρχουν καθόλου κάδοι απορριμμάτων. Είναι πολλοί οι κάτοικοι που θεωρούν αντιαισθητική την ύπαρξη των κάδων και έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κρατήσουν τους δρόμους τους ελεύθερους από κάδους, προφανώς μεταφέροντας τα οικιακά τους απορρίμματα σε άλλες γειτονιές, εντός ή εκτός ορίων του Δήμου των 3Β.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, πάντως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εγκαταστήσει σε όλη την περιοχή κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ώστε να ομαλοποιηθεί η αποκομιδή και να σταματήσει το ταξίδι των σκουπιδιών. Σύμφωνα με μια πρόχειρη μελέτη, στο Πανόραμα μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από 180 νέοι κάδοι απορριμμάτων.

Έτσι θα σταματήσει και η χρήση, όπου υπάρχει ακόμη, των μικρών οικιακών κάδων που καθυστερούν πολύ την αποκομιδή και πολλές φορές εγκυμονούν κινδύνους για το προσωπικό που τους αδειάζει με τα χέρια.

Για τους λόγους αυτούς κρίθηκε απαραίτητη η αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου με πρέσσα και τύπου 4Χ4, για την οποία στην πρώτη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2016 προβλέφθηκε κονδύλι ύψους 185.471,13 ευρώ, ενώ για την προμήθεια του οχήματος θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία.