Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη από τον εισαγγελέα

Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος επιθυμούσε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και άρα δεν υφίστανται τα στοιχεία για να ασκηθεί κάποια δίωξη.

Στο πόρισμα, που παρέδωσε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος στο προϊστάμενό του Ισίδωρο Ντογιάκο, αναφέρεται πως «δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη», αποδεχόμενος ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του Γιώργου Αποστολόπουλου ότι στόχος ήταν «να τον παγιδεύσει» ώστε «να αποδείξει στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο πως είναι ανέντιμος». «Ήθελα να αποδείξω το ηθικοπολιτικό χάλι του», είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας και οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης φέρονται να γνώριζαν πως καταγράφονται οι συνομιλίες τους, καθώς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος βιντεοσκοπούσε τις επαφές του με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο εισαγγελέας έκρινε παράνομο το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει με αποτέλεσμα να βασιστεί αποκλειστικά στις καταθέσεις των εμπλεκόμενων μαρτύρων και υπόπτων.

Σχετικά με το αίτημα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει καθώς το γεγονός πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στην τελευταία συνάντηση με τον Παύλο Χαϊκάλη δεν ήταν ότι ενημερώθηκε από κάποιον – έξαλλου κανείς, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν γνώριζε το όνομα του – αλλά ότι ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική πρόθεση να δωροδοκηθεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πηγή

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας