Από δήμαρχος Στυλίδας...αρχηγός κόμματος ο Γκλέτσος!

Από δήμαρχος Στυλίδας…αρχηγός κόμματος ο Γκλέτσος!

«Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων»

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος με το όνομα «Τελεία» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοφιλής Δήμαρχος επιχειρεί μετά από δύο επιτυχημένες θητείες να αναδειχτεί ηγέτης όλης της χώρας.  Αξίζει να θυμηθούμε τη βραχύβια προσπάθεια του πρώην δήμαρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου να κάνει κόμμα με το όνομα Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ). Οι δημοσκοπήσεις τον προσγείωσαν απότομα και το κόμμα του αποσύρθηκε από την κούρσα πριν καν δοκιμαστεί σε εκλογές.

 

Το πολιτικό κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου εδρεύει στην Στυλίδα του Νομού Φθιώτιδας και θα έχει την επωνυμία «Τελεία». Το έμβλημα του κόμματος αποτελείται από ένα σύμβολο που ακολουθείται από μία λέξη. Το σύμβολο απεικονίζει μια αριστερόστροφη σπείρα χρώματος γκρι, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένα γαλάζιος κύκλος. Δεξιά της σπείρας αναγράφεται με πεζοκεφαλαία η λέξη «Τελεία», η οποία είναι μαύρου χρώματος. Κάτω από τη λέξη «Τελεία», εν είδει υπογράμμισης, περνά η προέκταση της σπείρας.

 

Όπως τονίζεται:

-Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δε αρχές του είναι αντίθετες σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη δια της βίας κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος.
-Βασικές αρχές και αξίες του κόμματος είναι η ελευθερία, η ειρήνη, η ανάληψη πρωτοβουλιών για πολιτική και ηθική αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.
-Η ανάταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που καθιστά τον πολίτη μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η ιδέα μιας Ευρώπης ενωμένης, μιας Ευρώπης της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης, μιας Ευρώπης μακριά από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας, μιας Ευρώπης που θα σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών που την απαρτίζουν.

-Επιδίωξη του κόμματος είναι να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.

-Βασική αρχή είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ώστε να σφυρηλατηθεί μια εύρωστη, ικανή και υγιής Ελλάδα.

Ένα σύντομο σχόλιο:  Όλα αυτά καλά ακούγονται θεωρητικά αλλά μοιάζουν με γενικόλογη έκθεση ιδεών και άδεια συνθήματα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο ή ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση.