Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

“Αποχαιρέτα την, τη δημαρχία που χάνεις”…

Μειοψηφία παρέμεινε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η “Πόλη για να ζεις” και το ρεύμα που εκφράζει ο επικεφαλής της και πολλοί επιτελείς του, γνωστό ως “Κωνσταντελισμός”. Τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η παράταξη Κωνσταντέλλου εξάντλησε γρήγορα την όποια πολιτική δυναμική διέθετε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, εμφανίζοντας όχι απλώς σημάδια κάμψης αλλά συμπτώματα ήττας και τη β’ Κυριακή των εκλογών.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Μίτος της Αριάδνης”

Η διαφορά στη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης με την Ανεξάρτητη Κίνηση αποδείχτηκε αβυσσαλέα, παρά τις υποτιθέμενες “χρυσές μεταγραφές” Σκουζή και Καραγεώργου αλλά και τηνπροσθήκη του ΛΕΠΑ στο ψηφοδέλτιο, κινήσεις που σύμφωναμε τα σχέδια θα ισοφάριζαν τηνπαράταξη του Πανά. Στη Βάρη το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία, με μόλις 38 ψηφοδέλτια διαφορά,παρά τις υποκριτικές θριαμβολογίες στη μετεκλογική ανακοίνωση Κωνσταντέλλου ότι “η Βούλα και η Βάρη εξέλεξαν ήδη δήμαρχο”. (Αμετανόητοι στην αλαζονείατους!). Στη δε Βούλα, ο “Κωνσταντελισμός” με βραχεία κεφαλή 500 περίπου ψήφων διέψευσε τις προσδοκίες που καλλιεργούσαν τα στελέχη της παράταξης προεκλογικά για συντριπτική επικράτηση.

Η “επόμενη μέρα” στη Βούλα βρίσκει τον μεν Κωνσταντέλλο να έχει πιάσει “ταβάνι”στην επιρροή του, τον δε Πανά να εξασφαλίζει συμμαχίες που αρκούν για να δόσουν τη νίκη και σε αυτή τη δημοτική ενότητα. Στην πραγματικότητα, το επιχείρημα της επικράτησης στα 2 “Β” βασίζεται σε ένα ψέμα για τη Βάρη και σε ευσεβείς πόθους για τη Βούλα.

Κι αυτό γιατί το σύστημα του“Κωνσταντελισμού” είναι από τη φύση του κλειστό και αρχηγικό και η παράταξη “ανάδελφη”, ακριβώς όπως έχει μάθει να διοικεί ο Κωνσταντέλλος.

Περαιτέρω, απέτυχε παταγωδώς, όπως φάνηκε στο αποτέλεσμα, η αλαζονική τακτική των κωνσταντελικών που υποστήριζαν με κάθε αφορμή και σε όλους τους τόνους ότι η επικράτησή τους σε ολόκληρο τον Δήμο θα είναι περίπατος. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που αυτάρεσκα αλλά και χωρίς περίσκεψη πρόβαλε το επιτελείο του Κωνσταντέλλου. Ακόμη και ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή και ενώ τα σημάδια για το τελικό αποτέλεσμα ήταν ήδη ορατά, υποψήφιοι της “Πόλης για να ζεις”στην πλατεία της Βούλας υποστήριζαν δημόσια ότι η διαφορά με την Ανεξάρτητη Κίνηση φτάνει τις δέκα μονάδες υπέρ του Κωνσταντέλλου! Αντί για ρεύμα νικητή, όπως ανέμενε ο υποψήφιος Δήμαρχος, η αμετροεπής του τακτική αποδείχθηκε ολέθρια, καθώς πολύ γρήγορα έσπειρε την απογοήτευση στην παράταξη.

Υποψήφιοι του συνδυασμού δεν δίστασαν να σχολιάσουν δημόσια κατόπιν ότι “μας πήραν και τα σώβρακα” και το κλίμα ήττας γενικεύτηκε. Μάταια ο επικεφαλής της παράταξης προσπαθεί εκ των υστέρων να κάνει τονωτικές ενέσεις στα μέλη του συνδυασμού, με προσωπική του παρέμβαση στη συγκέντρωση του “Vive Mar”, σε μία ακόμη προσπάθεια να εμφυσήσει με αισιοδοξία κι ένα πνεύμα μαχητικότητας σε μια ομάδα που έχει ήδη παραιτηθεί. Εξ ου και η άτοπη θριαμβολογία της μετεκλογικής ανακοίνωσης που δεν έπεισε κανέναν.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι μνημείο τοπικισμού, σε ευθεία αντίθεση με το πνεύμα ενότητας και ομόνοιας που πρέπει να εμπνέει ένας δήμαρχος τριών πόλεων, (που οι ίδιοι την έκαναν… μια), οι οποίες ενώνονται σε έναν Δήμο. Επενδύοντας στα ρεβανσιστικά ένστικτα μιας πολύ μικρής μερίδας Βουλιωτών, (του κατεστημένουτου ΣΑΑΚ), ο Κωνσταντέλλος διατείνεται ότι “η αλαζονεία των πέντε «γνωστών» οικογενειώντης ολιγαρχίας της Βουλιαγμένης, που αφού καπέλωσαν τη μικρή τους πόλη, θέλουν να διοικούν, ετσιθελικά και με κάθε είδους μέσα, και τη Βούλα και τη Βάρη (με θεμιτά και αθέμιτα μέσα και με εξαγορά συνειδήσεων), παίρνει τέλος”. Η αλήθεια είναι ότι η αλαζονεία χαρακτηρίζει αποκλειστικά τη δική του υποψηφιότητα και εγείρει το ερώτημα αν παραμένει αμετανόητα προσκολλημένος σε μια αποτυχημένη τακτική ή απλώς δεν καταλαβαίνει τι κάνει.

Το πιο χτυπητό παράδειγμα πάντως για την οριστική ήττα του“Κωνσταντελισμού” προκύπτει από τη σταυροδοσία στα ψηφοδέλτια της “Πόλης για να ζεις”. Τις πρώτες θέσεις στην (υποτίθεται) έδρα του, στη Βούλα, κατέλαβαν ο Σωτηρόπουλος, (εκλεγείς το 2010) και η προερχόμενη από Αποστολάτο και Κασιδόκωστα -Πανά, Νανά Κάραγιαν. Ακόμη,στη Βάρη πρώτευσε ο ακόμη και σήμερα δημοτικός σύμβουλος του Πανά, Χρήστος Βαδάσης. Την ίδια στιγμή, “επιφανείς” παλιοί εκφραστές του “Κωνσταντελισμού”,(Μάρκος Ράπτης), αλλά και νεόκοποι, (Νιτερόπουλος και Δασκαλάκης), μένουν σε κάθε περίπτωση εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλοι, γνήσια τέκνα του “Κωνσταντελισμού” (Αγαλιώτης) με το ζόρι εκλέγονται αν νικήσει ο συνδυασμός, ενώ μόνο ο Βαμβασάκης φιγουράρει στις πρώτεςθέσεις (τρίτος στη Βούλα).

Ο “Κωνσταντελισμός” δεν περνά στα 3Β. Κι αυτό το ξέρει, πλον, πρώτος από όλους ο ίδιος ουποψήφιος δήμαρχος. Ο Κωνσταντέλλος για να θυμηθούμε τους στίχους του Αλεξανδρινούποιητή Κ.Π. Καβάφη, “σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος” θα θρηνήσει “την τύχη του που ενδίδει πια, τα έργα του, που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής του,που βγήκαν όλα πλάνες”. Και θα αποχαιρετήσει τη δημαρχία που χάνει!..

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας