Ο αποχαιρετισμός του περιπτέρου στη Βάρκιζα

Ο αποχαιρετισμός του περιπτέρου στη Βάρκιζα

Μια λιτή και κάπως ασυνήθιστη ανακοίνωση αποχαιρετισμού βλέπει κανείς αυτές τις ημέρες στο κεντρικό περίπτερο της Βάρκιζας.

Η κατασκευή της πλατείας που ξεκίνησε προ ημερών είχε σαν παράπλευρη συνέπεια τη μεταφορά του περιπτέρου λίγα μέτρα παραπάνω, επί της οδού Θέτιδος, ώστε τα σχέδια του διαμόρφωσης του νέου κοινόχρηστου χώρου να υλοποιηθούν στο σύνολό τους.

Όμως η σύμβαση των ανθρώπων που εκμεταλλεύονταν το περίπτερο με τον Δήμο είχε λήξει ήδη από το 2011, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, γεγονός που θα οδηγήσει στην επαναδημοπράτηση του περιπτέρου μόλις εγκατασταθεί στη νέα του θέση.

“Σήμερα κλείνει ένα κεφάλαιο μιας ιστορίας 25 ετών κοντά σας του περιπτέρου στην πλατεία της Βάρκιζας” αναφέρει η αναρτημένη ανακοίνωση. “Οι στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί, δικές μας και δικές σας, ο λόγος σας, η συμπαράστασή σας και πάνω απ’ όλα η εμπιστοσύνη σας καθημερινά”. “Ευχόμαστε η ανάπλαση της πλατείας να ομορφύνει της Βάρκιζά μας και θα είμαστε σύντομα κοντά σας!”, κλείνει η ανοιχτή αυτή επιστολή, την οποία υπογράφουν η Αγγελική Παρασκευοπούλου Κολοκοτρώνη, η οικογένεια και οι συνεργάτες της.

Πράγματι ένα περίπτερο με τόσα χρόνια ιστορία είναι πολύ παραπάνω από ένας χώρος πώλησης ψιλικών, με τις σχέσεις μεταξύ πελατών και επαγγελματιών να αφορούν πολλά περισσότερα από μια συναλλαγή. Για κάθε κύκλο που κλείνει βέβαια, ανοίγει ένας νέος, αλλά δεν παύουν οι αποχαιρετισμοί να είναι πάντα μελαγχολικοί.