Μηνύσεις καταθέτει ο Δήμος 3B για παράνομη κοπή αρμυρικίων

Μηνύσεις καταθέτει ο Δήμος 3B για παράνομη κοπή αρμυρικίων

Την απόφαση να υποβάλει μηνύσεις κατ’ αγνώστων για την παράνομη κοπή αρμυρικίων στη Βούλα και το Καβούρι έλαβε πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για υποθέσεις του Απριλίου 2015, τις οποίες εξακρίβωσε και αποτύπωσε με σχετικές φωτογραφίες, ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου.

tspg

Όπως διαπιστώθηκε στις 17-4-2015, στο ύψος της συμβολής της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Αγίου Ιωάννου ακριβώς απέναντι από τον αριθμό 83 της Λ. Καραμανλή, στον χώρο πρασίνου του παραλιακού μετώπου, διενεργήθηκε παράνομη κοπή πέντε αλμυρικίων μεγάλης ηλικίας και βαθιά κλάδευση άλλων δύο από αγνώστους με χρήση πιθανόν αλυσοπριόνου.

Επίσης, στις 20-4-2015 στην παραλία Αγ. Νικολάου και την περιοχή Μικρό Καβούρι της Βουλιαγμένης διαπιστώθηκε από την ίδια υπηρεσία ότι άγνωστοι είχαν σπάσει από την βάση δεκαπέντε αρμυρίκια που είχαν φυτευτεί από το Δήμο.

Έτσι η δημοτική αρχή, έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών, σε μια υπόθεση που ελάχιστες πιθανότητες έχει να βρει το δρόμο της διαλεύκανσης, κινήθηκε δικαστικά για τις βάρβαρες αυτές ενέργειες κατά του πρασίνου.