Κουρέβουν ...σύριζα τα αρμυρίκια στην Α πλαζ Βούλας!

Κουρέβουν …σύριζα τα αρμυρίκια στην Α πλαζ Βούλας!

Καταγγελία για τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στην Α πλαζ Βούλας ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν έκανε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Θάνος Ματόπουλος.

Όπως κατεγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος, τα φύκια και τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν οι διαχειριστές της πλαζ από την κλειστή παραλία τα απόθεσαν στη δημόσια. Και το σοβαρότερο, προέβησαν σε …γενναίο κούρεμα των κλαδιών στα μεγάλα αρμυρίκια της παραλίας, στερώντας τους λουόμενους από μια φυσική πηγή σκιάς.

Η καταγγελία συνοδεύεται από την παραπάνω φωτογραφία, με ένα πολύ άσχημο πραγματικά θέαμα.

Ακολουθεί το κείμενο του Θάνου Ματόπουλου:

Σήμερα, 30 Απριλίου 2015, σε επίσκεψη στο χώρο της Α΄πλάζ Βούλας, διαπίστωσα ότι στα πλαίσια της ετήσιας προετοιμασίας και συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Α΄πλαζ Βούλας εξελίσσονταν οι παρακάτω εργασίες:

Καθαρισμός άμμου παραλίας – αιγιαλού, παρατηρήθηκε συσσώρευση από φύκια και απορρίμματα σε χώρο έξω από τα όρια  του παραχωρημένου χώρου. Τα προηγούμενα χρόνια άφηναν σωρούς από άμμο-φύκια-απορρίμματα στον χώρο της ελεύθερης παραλίας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της.

Εργασίες συντήρησης και κατασκευών στον ευρύτερο χώρο και κιόσκια από λευκό πλαστικό στον χώρο του αιγιαλού.

Το σημαντικότερο διαπιστώθηκε πρόσφατη κοπή όλου του φυλλώματος σε σειρά από αλμυρίκια που βρίσκονται ακριβώς πριν την αμμουδιά. Ποιος ο λόγος να «αποκεφαλιστούν» τα πολυετή αλμυρίκια που εξασφάλισαν όαση δροσιάς, χωρίς χρέωση;

Η Ριζοσπαστική Κίνηση  Πολιτών ΒΒΒ ζητά τον άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, Δόμησης – Πρασίνου – Περιβάλλοντος, γι’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα και γνωστοποίηση για τα αποτελέσματα των αυτοψιών αυτών.