Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Άσπα Αρώνη: Περί ντιμπέιτ(ς) ο λόγος…

Ένα ενδιαφέρον κείμενο για τα ντιμπέιτ υποψηφίων που ανθούν αυτές τις ημέρες στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και τη δημοσιογραφική τους παρουσίαση, δημοσιοποίησε η Άσπα Αρώνη, μέλος και υποψήφια της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών.

Ένα μέρος του σχολίου της Άσπας Αρώνη συνιστά κριτική σε σχετικό ρεπορτάζ του infonotia.gr για το ντιμπέιτ του Πανοράματος, οπότε θεωρήσαμε επιβεβλημένο να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο:

Περί ντιμπέιτ(ς) ο λόγος…

Οι πολιτικές αναμετρήσεις στα λόγια, δηλαδή σε συνθήκες “αποστειρωμένες” (βλέπε ντιμπέιτς), είναι εύκολο να προκαλέσουν εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!!!

Σχετικά με πρόσφατο ντιμπέιτ στο Πανόραμα της Βούλας διάβασα με έκπληξη ότι ο τάδε «ρούμπωσε» τους δείνα! Και πιο κάτω, ότι τους άφησε άφωνους. Αναρωτήθηκα προς στιγμήν αν διαβάζω τη σωστή σελίδα ή μήπως έχω κάνει λάθος.

Αλίμονο, αν το θέμα μιας πολιτικής αναμέτρησης είναι ποιος θα “ρουμπώσει” τον άλλον! Η πολιτική αναμέτρηση αντιμετωπίζεται ως αγώνας πυγμαχίας και ως επίδειξη δύναμης( με τι κριτήρια άραγε;), χωρίς να αναλύονται προγράμματα και συγκεκριμένες πρακτικές. Ανώδυνα πράγματα.

Το ντιμπέιτ-θέαμα, τροφοδοτεί την πολιτική απάθεια, τη συσκότιση της ευθύνης και καλλιεργεί την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής (καλό το ποδόσφαιρο αλλά για άλλες στιγμές). Σε τέτοια ντιμπέιτς-θεάματα τα κριτήρια είναι εξωπολιτικά: Το ντύσιμο, το ύφος, το αν διαβάζεις κείμενο ή μιλάς εκτός κειμένου, ίσως και το αν είσαι ψηλός ή κοντός, παχύς ή αδύνατος, στοιχεία που δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το πρόγραμμα δράσης, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την αγωνιστική στάση. Πόσω μάλλον που και μνήμη έχουμε και γνώση έχουμε, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τις θέσεις αλλά και την απουσία θέσεων, την παρουσία αλλά και την απουσία των υποψηφίων από τους αγώνες.

Η εκποίηση της χερσονήσου του Λαιμού, η ιδιοποίηση τμημάτων του αιγιαλού , οι επαπειλούμενες εκποιήσεις μεγάλων τμημάτων του παραλιακού μετώπου απαιτούν “μετωπικές” συγκρούσεις. Στους αγώνες αυτούς κρίνονται οι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί. με τη βροντερή απουσία τους ή με τη σύμπλευσή τους με τα συμφέροντα των εφοπλιστικών γραφείων, ελληνικών και ξένων, ή με τη δυναμική τους αντίσταση σε αυτά τα σχέδια.

Για”ρουμπώματα” θα μιλάμε τώρα; Αυτά είναι εύκολα πράγματα…

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας