Αρρωστημένη δολοφονία χελώνας Caretta Caretta στη Νάξο

Αρρωστημένη δολοφονία χελώνας Caretta Caretta στη Νάξο

Η Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου δημοσίευσε σοκαριστικές φωτογραφίες από δολοφονημένη, από ανθρώπινα χέρια, χελώνα Caretta Caretta.

”Σκοτωμένη με μαφιόζικη μέθοδο αυτή τη φορά, βρέθηκε στη παραλία της Λαγκούνας , απέναντι από το αεροδρόμιο, θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα. Στο ερπετό είχαν δέσει στο πίσω πόδι πλαστικό μπουκάλι με τσιμέντο, με σκοπό τον αργό και βασανιστικό του θάνατο.

tspg

Η σκέψη και η εκτέλεση μιας τέτοιας πράξης, δε μπορεί παρά να απορρέει από ένα διεστραμμένο ον, που πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο. “Άνθρωποι” με τέτοια δράση είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα και όχι μόνο για κάποια χελωνα που βρέθηκε στη πορεία τους…..”, αναφέρει η Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου.

Καθημερινά, κυριολεκτικά, δεκάδες ζώα βρίσκουν τραγικούς θανάτους από ανθρώπινα χέρια. Από σκυλιά και γάτες που δηλητηριάζονται ή ακόμα χειρότερα κακοποιούνται με διάφορους τρόπους έως άγρια ζώα, ελάφια, λαγούς και χελώνες που ενοχλούν συνήθως βοσκούς, κυνηγούς και ψαράδες αντίστοιχα. Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο να μας ενοχλεί…η φυσική ζωή του περιβάλλοντος στο οποίο και εμείς οι άνθρωποι είμαστε φιλοξενούμενοι; Μήπως τελικά είναι απλά επικίνδυνοι μερικοί συνάνθρωποί μας;

Η διεθνής οργάνωση PETA αναφέρει: Οι πράξεις κακοποίησης ζώων δεν είναι απλές ενδείξεις ενός μικρού λάθους στη προσωπικότητα του δράστη. Είναι συμπτώματα μίας βαθιάς νοητικής διαταραχής.

Έρευνες ψυχολογίας και εγκληματολογίας δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διαπράττουν πράξεις κακοποίησης ζώων δεν σταματούν εκεί. Πολλοί από αυτούς συνεχίζουν και στους συμπολίτες τους.

”Οι δολοφόνοι πολύ συχνά ξεκινούν σκοτώνοντας και βασανίζοντας ζώα, όταν είναι παιδιά”, λέει ο Robert Ressler, που έχει αναπτύξει προφίλ μανιακών δολοφόνων για το FBI.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι βίαιοι και επιθετικοί εγκληματίες είναι πολύ πιθανό να έχουν κακοποιήσει ζώα, όταν ήταν παιδιά, σε σχέση με εγκληματίες που θεωρούνται μη επιθετικοί. Μία έρευνα σε ασθενείς ψυχιατρείου που είχαν επανειλημμένα βασανίσει σκυλιά και γάτες έδειξε ότι όλοι τους είχαν υψηλά επίπεδα επιθετικότητας και προς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με μία έρευνα της αστυνομίας στην Αυστραλία μάλιστα το 100% όσων είχαν βιάσει και σκοτώσει ανθρώπους είχαν ιστορικό κακοποίησης ζώου. Για τους ειδικούς ερευνητές, ο ”ενθουσιασμός” με την κακοποίηση ζώων είναι κόκκινη σημαία για το παρελθόν των μανιακών
δολοφόνων και βιαστών που ερευνούν. Σύμφωνα με τον Ressler του FBI, ” αυτά είναι τα παιδιά
που δεν έμαθαν ποτέ ότι είναι λάθος να βγάζεις τα μάτια ενός…κουταβιού”.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ: ΔΙΑΒΟΗΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η ιστορία είναι γεμάτη με μανιακούς δολοφόνους των οποίων οι βίαιες τάσεις πρώτα ”βγήκαν” στα ζώα. Ο Albert De Salvo (ο Στραγγλιστής της Βοστώνης) που σκότωσε 13 γυναίκες, έπιανε σκυλιά και γάτες με παγίδες και τους έριχνε βέλη, μέσα από τα κάγκελα, όταν ήταν μικρός.

Ο μανιακός δολοφόνος Jeffrey Dahmer παλούκωνε κεφάλια από βατράχια, γάτες και σκύλους σε
ξύλα. Ο Dennis Rader (ο φονιάς BTK) που είχε τρομοκρατήσει το Κάνσας έγραψε ότι όταν ήταν παιδί
είχε κρεμάσει ένα σκύλο και μία γάτα. Κατά τη διάρκεια της δίκης του καταδικασμένου ελεύθερου
σκοπευτή Lee Boyd Malvo, ένας καθηγητής ψυχολογίας κατέθεση ότι ο έφηβος, που σκότωσε
10 ανθρώπους με ένα τουφέκι, στα 14 του είχε πολτοποιησει και προφανώς σκοτώσει πολλές
γάτες με πλάκες μαρμάρου…

Η φονική βία που σκορπίζεται στα σχολεία στις ΗΠΑ ,τα τελευταία χρόνια έχει τις περισσότερες
φορές ξεκινήσει από κακοποίηση προς τα ζώα. Οι δολοφόνοι Λυκείου (Kip Kinkel, Springfield, Luke Woodham, Mississipi) βασάνισαν ζώα πριν ξεκινήσουν τους πυροβολισμούς. Οι μαθητές Λυκείου Eric Harris & Dylan Klebold που πυροβόλησαν & σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και μετά αυτοκτόνησαν, είχαν πει στα παιδιά της τάξης τους ότι είχαν ακρωτηριάσει ζώα.

”Υπάρχει ένα κοινό θέμα σε όλους τους πυροβολισμούς των τελευταίων ετών”, λέει ο Dr. Harold Koplewicz, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Παιδιού στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. ”Έχεις ένα παιδί που έχει συμπτώματα επιθετικότητας προς τους συμμαθητές του, ένα ενδιαφέρον για τη φωτιά, κακοποίηση προς τα ζώα, κοινωνική απομόνωση και πολλά προειδοποιητικά σημάδια που το σχολείο αγνόησε”.

Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις η βία της παιδικής ηλικίας (και όχι μόνο) των εγκληματιών πέρασε απαρατήρητη, μέχρι που ξέσπασε σε ανθρώπους.

Και στην Ελληνική κοινωνία συνεχίζουμε να θεωρούμε ”μεμονωμένη περίπτωση” την κακοποίηση ζώων όποτε προκύπτει (κι ας προκύπτει καθημερινά σε όλες τις περιοχές της χώρας), υπερβολικούς και ευαίσθητους τους φιλόζωους που θα διαμαρτυρηθούν (εδώ ο κόσμος πεινάει και αυτοί ασχολούνται με τα ζώα) και να εξαρτώμαστε από τη φιλοζωία ή μη του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για να υπάρξει τιμωρία αν και όποτε βρίσκεται ο ένοχος και παρότι υπάρχουν φυσικά ωραιότατοι νόμοι με κατά τ άλλα αυστηρές ποινές… Καληνύχτα Ελλάδα.xelona