Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Φιλανθρωπική έκθεση για το κουλούρι του φτωχού μαθητή!

Πάνω από 60 εικαστικοί καλλιτέχνες, από την Ελλάδα αλλά και την ομογένεια των ΗΠΑ, οργανώνουν φιλανθρωπική έκθεση στη Νέα Υόρκη (14-20 Μαϊου). Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και τις άλλες προσφορές θα διατεθούν για το κολατσιό 300 μαθητών 25 δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που σιτίζονται ανεπαρκώς λόγω δυσχερούς κατάστασης των οικογενειών τους.

Το όνομα της πρωτοβουλίας είναι «SuppARTing students» και στην ιστοσελίδα της μπορείτε να δείτε τα έργα που θα εκτεθούν. Επίσης και στο Facebook.

ikea

Οι μαθητές που αναγκάζοναι να πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί συνήθως είναι παιδιά από νεόπτωχες οικογένειες με άνεργο ή άνεργους γονείς, χωρισμένων άνεργων γονέων, οικονομικών μεταναστών, παραμελημένα παιδιά, παιδιά με προβλήματα υγείας και άλλες δύσκολες περιπτώσεις. «Δεν μιλάμε για απλή αδυναμία σίτισης παιδιού αλλά για δύσκολες καταστάσεις στο σπίτι με απλήρωτους λογαριασμούς, κομμένο νερό ή ηλεκτροδότηση», λέει ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίες.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά και θα αφορά όλους τους μαθητές κάθε σχολείου, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση ώστε να μην αισθάνονται μειονεκτικά.

Πώς αλλάζουν οι καιροί. Κάποτε τα ελληνόπουλα έκαναν έρανο για να τραφούν ή να εμβολιαστούν παιδάκια στη Γιουγκοσλαβία ή σε μακρινές χώρες της Αφρικής. Σήμερα καταφεύγουμε στη φιλανθρωπία των ξένων για να μη λιποθυμούν οι Έλληνες μαθητές από πείνα..

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας