Αναζητά αρχηγό ΝΔ η παράταξη Κωνσταντέλλου

Αναζητά αρχηγό ΝΔ η παράταξη Κωνσταντέλλου

Με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας είναι η παράταξη του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, την Κυριακή των εκλογών αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν από τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της κάλπης, στελέχη μικρά και μεγάλα της παράταξης “Πόλη για να ζεις” αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, δεν έκρυβαν το σκεπτικισμό τους. Δεν κρύβουν άλλωστε καθόλου και την πολιτική τους τοποθέτηση.

Ο ίδιος ο δήμαρχος, παρότι προσωπικός φίλος του Μάκη Βορίδη από τα χρόνια της νεότητας, δηλώνει σε φιλικές του παρέες ότι ο βουλευτής Αττικής που πρώτευσε έχει ακροδεξιό παρελθόν που δεν του επιτρέπει να πάρει την ηγεσία της παράταξης. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κλίνει μάλλον προς μια λύση Νίκου Δένδια για τη ΝΔ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης πάντως είναι διχασμένοι: Υπάρχουν οπαδοί της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή. Υπάρχουν υπέρμαχοι της ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Στα πηγαδάκια τους οι κωνσταντελλικοί μιλούν ακόμη και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφεριάρχη Μακεδονίας.

Σε ένα συμφωνούν φαίνεται όλοι. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να απομακρυνθεί.