Στη Βούλα το τουρνουά πινγκ πονγκ των Ενόπλων Δυνάμεων

Σ’ ένα διήμερο γεμάτο από πολλές και ποικίλες διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρέθηκαν στα αγωνιστικά τραπέζια και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα Σώματα Ασφαλείας.

Το Σάββατο 31 Μαΐου έγινε στη Βούλα το οικείο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014, το οποίο συγκέντρωσε και φέτος δυνατά ονόματα του αθλήματος, αλλά κυρίως χάρισε την ευκαιρία σε ανθρώπους, που υπηρετούν τους συγκεκριμένους χώρους να… αναθερμάνουν τη σχέση τους με τη ρακέτα του πινγκ πονγκ και να ξεφύγουν για λίγες ώρες από τις σοβαρές καθημερινές έγνοιες. Περιλάμβανε το απλό και το διπλό και πήραν μέρος 33 άνδρες και 3 γυναίκες.

tspg

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) βοήθησε στο κομμάτι της διαιτησίας. Σταθερά μάλιστα, γίνονται Πανελλήνια πρωταθλήματα από το Α.Σ.Α.Ε.Δ. και σε πολλά άλλα αθλήματα.

Το τουρνουά είχε πολλά όμορφα και αμφίρροπα παιχνίδια, αλλά… γνωστό από πριν πρωταθλητή τουλάχιστον στο απλό. Γι’ άλλη μια χρονιά έδωσε το «παρών» ο σπουδαίος Γιάννης Βλοτινός, σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών και ρέκορντμαν του αγωνίσματος με 14 πρωτιές, αλλά και διακρίσεις σε βαλκανικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο! Ο Βλοτινός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική, κατέκτησε χωρίς πίεση την πρωτιά. Στον τελικό επικράτησε 3-0 σετ του Δημήτρη Νικολόπουλου (Πεζικό), ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στην Α1 κατηγορία με την Παγώνα Πάτρας.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Γιώργος Σοφίλλας, που έδωσε θεαματικό ημιτελικό με τον Βλοτινό και ο αμυντικός Χρήστος Τσαρσιταλίδης (Λιμενικό), επίσης παίκτες της Α1 κατηγορίας με τον Ο.Α. Χανίων και τον Άρη Βούλας αντίστοιχα.

Στο διπλό ανδρών αναδείχτηκαν νικητές οι Σοφίλλας/Νικολόπουλος (Πεζικό). Στον τελικό κατέβαλλαν με 3-1 σετ τους Γιάννη Βλοτινό/Δημήτρη Πουλάκη της Πυροσβεστικής. Την 3η θέση πήραν οι Σπύρος Ζαφειρόπουλος/Δημήτρης Μαντάς (Πυροσβεστική) και τα αδέρφια Γιώργος και Θανάσης Κυριακόπουλος από την Αστυνομία.

Οι λίγες γυναίκες προέρχονταν από το Πολεμικό Ναυτικό και αγωνίστηκαν σ’ ένα «πουλ» μεταξύ τους. Την 1η θέση κατέκτησε η Λαλούση, τη 2η η Αντωνίου και στην 3η αρκέστηκε η Κοκκινίδου.

Από τα αποτελέσματα των ατομικών αγωνισμάτων προέκυψε η κατάταξη στο ομαδικό. Ο νικητής προέκυψε δύσκολα όμως, καθώς υπήρξε ισοψηφία μεταξύ του Πεζικού και της Πυροσβεστικής, που είχαν από ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο! Έτσι, υπολογίστηκαν και οι θέσεις 5-8 κι εκεί υπερίσχυσε το Πεζικό. Την 3η θέση πήρε η Αστυνομία.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Άρη Βούλας για την παραχώρηση της αίθουσας και τον διεθνή διαιτητή Ηλία Ζαχαρόπουλο, που είχε τον ρόλο του επιδιαιτητή.

[Στη φωτογραφία: Οι νικητές στο απλό ανδρών. Από αριστερά Νικολόπουλος, Βλοτινός, Τσαρσιταλίδης και Σοφίλλας.]