Ασφαλτοστρώσεις σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη αναλαμβάνει η Περιφέρεια

Ασφαλτοστρώσεις σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη αναλαμβάνει η Περιφέρεια

Ένα “κολλημένο” έργο υποδομής φαίνεται να παίρνει το δρόμο του από την Περιφέρεια Αττικής. 

Η συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου σε καίρια σημεία του ήταν ένα από τα πολλά έργα που ανέλαβε ασμένως η περιφερειακή αρχή, υποσχόμενη 1,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως στη συνέχεια “πάγωσε”.

tspg

Παρόλο που η μελέτη του Δήμου ήταν έτοιμη και οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής ήταν – κατά τα λεγόμενα της διοίκησης – διαθέσιμες, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ένωσης Ανατολικής Αττικής δήλωσε “φόρτο εργασιών” τον περσινό Μάιο και όλα σταμάτησαν.

Ο Δήμος των 3Β συνέταξε νέα επικαιροποιημένη μελέτη και πλέον την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλείται να εγκρίνει το νέο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο.

Συγκεκριμένα το βάρος του έργου πέφτει στις εργασίες “εκσυχρονισμού, επεκτάσεις και βελτίωσης της βατότητας” σε οδούς και πεζοδρόμους της Βάρης και συγκεκριμένα:

Μηλαδέζα: Οδοί: Αγ. Βασιλείου, Τμήμα Μ. Βάρης, Τμήμα Ηράκλειας και Πεζόδρομοι: Τζ. Καρέζη, Τμήμα Μ. Βάρης, Τμήμα Ηράκλειας

Λαθούριζα: Οδοί: Αγάπης, Γαλήνης, Φιλίας και Πεζόδρομοι: Ναυαρίνου, Ευταξίας, Μουσών Δάφνης

Ασύρματος: Οδοί: Βασιλείου Β., Μαθίου, Μαυρίκου και Πεζόδρομοι: Π. Φωτίου Β.

Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος όμως θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Βάρη: Ηφαίστου, Αφροδίτης.

Βούλα: Ίριδος, Παπάγου, Ιπποκράτους, Αργυρόκαστρου, Σολωμού, Δωδώνης, Ηρακλείδων, Βασ. Γεωργίου, Ζεφύρου, Αθηνάς, Παλαμά, Σπετσών.

Βουλιαγμένη: Παναγούλη, Πραξιτέλους, Ηλέκτρας.

Το έργο βέβαια έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει στα κανάλια της γραφειοκρατίας μέχρι να υλοποιηθεί (δημοπράτηση, ανάδειξη αναδόχου, εγκατάσταση). Οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες στην Περιφέρεια Αττικής, με αποκορύφωμα το έργο του ρέματος στο Κόρμπι Βάρης, δείχνουν ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά…