Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Ασπασία Αντωνίου: Απάντηση σε ψευδείς δηλώσεις για το Τοπικό Συμβούλιο Βάρης

Άμεση ήταν η απάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, Ασπασίας Αντωνίου, στις ψευδείς καταγγελίες που διέδωσε εις βάρος της ο σύμβουλος μειοψηφίας του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης Βασίλης Σιαμέτης, ο οποίος μέσω του Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει ψευδώς πως η κα Αντωνίου παραποίησε τα πρακτικά και τις αποφάσεις του συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σιαμέτης καταγγέλλει ότι η πρόεδρος, σε δύο συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν σε διά περιφοράς συνεδριάσεις, που ο ίδιος ήταν παρών και υπερψήφισε τα θέματα, ισχυρίζεται ότι δεν είχε δώσει προηγουμένως γραπτή συναίνεση.

Όπως εξηγεί η κα Αντωνίου σε επιστολή της προς τον κ. Σιαμέτη, από την αρχή των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020, το Συμβούλιο έχει συνεδριάσει διά περιφοράς συνολικά 18 φορές και έχει πάρει συνολικά 29 αποφάσεις και σε καμία απ’ αυτές, με εξαίρεση τις τελευταίες δύο, δεν προηγήθηκε γραπτή συναίνεση κανενός μέλους του συμβουλίου, καθώς οι συνεννοήσεις γίνονταν προφορικά μέσω τηλεφώνου. Ποτέ στο παρελθόν δεν αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα των αποφάσεων από κανένα μέλος του συμβουλίου και ο ίδιος ο κ. Σιαμέτης, χωρίς γραπτή συναίνεση σε καμία από τις αποφάσεις που προηγήθηκαν, δεν αμφισβήτησε τα πρακτικά.

Στη συνέχεια η κα Αντωνίου μέσω της επιστολής της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κ. Σιαμέτη, αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί σας ότι στις 2 καταγγελλόμενες αποφάσεις δεν είχα γραπτή συναίνεσή σας, φαντάζομαι πως είστε σε θέση να καταθέσετε τη γραπτή συναίνεσή σας για τις υπόλοιπες 25 αποφάσεις που ελήφθησαν μεταξύ τις 6 Απριλίου 2020 και τις 15 Ιουλίου 2021, όπου φαίνεστε παρών, ψηφίσατε θετικά και δεν διαμαρτυρηθήκατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο. Το ερώτημα είναι βεβαίως ρητορικό καθώς ουδέποτε πριν από τις 19 Ιουλίου στείλατε γραπτή συναίνεση αλλά σας αρκούσε η προφορική.
Αλήθεια, τι άλλαξε ξαφνικά; κ. Σιαμέτη από το Σεπτέμβριο του 2019 έχω την τιμή να υπηρετώ την πόλη μας από τη θέση της Προέδρου της Δ.Κ. Βάρης και ως πρώτη μεταξύ ίσων, καταβάλλω προσπάθειες για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας».

Κλείνοντας, κ Πρόεδρος της Δ.Κ. Βάρης καλεί τον κ. Σιαμέτη, στα πλαίσια του πολιτικού ήθους και του καθήκοντος αληθείας που διακρίνει τους αιρετούς συμβούλους του Δήμου μας, να ανακαλέσει, με τον ίδιο τρόπο που διοχέτευσε, την υπό κρίση παραπληροφόρηση των δημοτών μας και να ασκεί τα καθήκοντα του με ουσιαστικά επιχειρήματα, με εποικοδομητική κριτική.

Παραθέτουμε ολόκληρη της επιστολή:


Προς κ. Βασίλη Σιαμέτη

κ. Σιαμέτη,  με έκπληξη διαβάσαμε τις καταγγελίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο αναφορικά με τη δήθεν μη εξουσιοδοτημένη συμμετοχή σας και υπερψήφιση θεμάτων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, όπου διατελώ Πρόεδρος. 

Μέσω της επιστολής αυτής θα ήθελα να εκφράσω την έντονη αγανάκτησή μου καθώς οι καταγγελίες σας είναι στο σύνολο τους ψευδείς και κακοπροαίρετες και έγιναν με δική σας πρωτοβουλία, ή με παρότρυνση άλλων με αποκλειστικό στόχο, μέσω της παραπληροφόρησης των συνδημοτών μας, την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι την ουσιαστική και εποικοδομητική άσκηση των αντιπολιτευτικών σας καθηκόντων.

Στις ψευδείς δηλώσεις και τοποθετήσεις σας ισχυρίζεστε ότι δήθεν, χωρίς τη δική σας συναίνεση ή εξουσιοδότηση σας, σας δηλώσαμε παρόντα κατά τις 7/2021 και 8/2021 δια περιφοράς συνεδριάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης  και προσμετρήσαμε τη θετική σας ψήφο σε αντίστοιχες αποφάσεις που πάρθηκαν. 

Στην πραγματικότητα όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ήδη από τις 6 Απριλίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται έως σήμερα δια περιφοράς.

Συνολικά, από την αρχή των περιοριστικών μέτρων, έχουν πραγματοποιηθεί 8 δια περιφοράς συνεδριάσεις το 2020 κατά τις οποίες ελήφθησαν 14 αποφάσεις και 10 δια περιφοράς συνεδριάσεις μέχρι σήμερα το 2021, κατά τις οποίες ελήφθησαν 15 αποφάσεις.

Το σύνολο των συνεδριάσεων και αποφάσεων αυτών έχουν διεξαχθεί δια περιφοράς με τηλεφωνική επικοινωνία και προφορική συνεννόηση μεταξύ των μελών, της γραμματείας του συμβουλίου και εμένα προσωπικά και ουδέποτε αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα των συνεννοήσεων. 

Ειδικότερα σας αναφέρω πως σχετικά με την υπ’ αριθμό 11/ 18-6-2021 απόφασή μας, η μία εκ των δύο που καταγγέλλετε για δήθεν παραποίηση, σας θυμίζω πως, ενώ είχατε αρχικά συναινέσει προφορικά, στη συνέχεια, και μετά την έκδοση του σχετικού πρακτικού, μου ζητήσατε τηλεφωνικά να αλλάξω την απόφαση και να σας αναφέρω ως απόντα. 

Προκειμένου να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας επανεκδώσαμε την απόφαση με ορθή επανάληψη και πλέον σας αναφέρουμε ως απόντα. 

Σε όλες τις προαναφερόμενες συνεδριάσεις και όλες τις αποφάσεις, με την προφορική σας συναίνεση εμφανίζεστε ως παρών και πως ψηφίζετε θετικά στις εισηγήσεις των θεμάτων, με μοναδικές εξαιρέσεις την απόφαση 11/2021 όπου, όπως ανέφερα, ζητήσατε πάλι προφορικά να εκδοθεί ορθή επανάληψη της απόφασης και επίσης στις 14/2021 και 15/2021 της δια περιφοράς συνεδρίασης της 19 Ιουλίου, όπου για πρώτη φορά στείλατε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου δηλώνοντας τη θετική σας ψήφο, η οποία καταγράφηκε. 

Κ. Σιαμέτη, αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί σας ότι στις 2 καταγγελλόμενες αποφάσεις δεν είχα γραπτή συναίνεσή σας, φαντάζομαι πως είστε σε θέση να καταθέσετε τη γραπτή συναίνεσή σας για τις υπόλοιπες 25 αποφάσεις που ελήφθησαν μεταξύ τις 6 Απριλίου 2020 και τις 15 Ιουλίου 2021, όπου φαίνεστε παρών, ψηφίσατε θετικά και δεν διαμαρτυρηθήκατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο.

Το ερώτημα είναι βεβαίως ρητορικό καθώς ουδέποτε πριν από τις 19 Ιουλίου στείλατε γραπτή συναίνεση αλλά σας αρκούσε η προφορική. 

Αλήθεια, τι άλλαξε ξαφνικά; κ. Σιαμέτη από το Σεπτέμβριο του 2019 έχω την τιμή να υπηρετώ την πόλη μας από τη θέση της Προέδρου της Δ.Κ. Βάρης και ως πρώτη μεταξύ ίσων, καταβάλλω προσπάθειες για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας. 

Μέχρι σήμερα κανείς εκ των εκλεγμένων συμβούλων δεν αμφισβήτησαν την προφορικά δηλωμένη ψήφο τους και όλοι μαζί από τη θέση που υπηρετούμε, με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την αρχή της πανδημίας, προσπαθούμε να αποφασίζουμε για την πόλη μας με όσο γίνεται μεγαλύτερη συναίνεση. 

Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά ότι ακόμα και απών να ήσασταν από τις δύο συνεδριάσεις που τώρα προσπαθείτε να απεμπλακείτε εκ των υστέρων, ουδόλως θα άλλαζε το αποτέλεσμα, αφού πάλι ομόφωνες αποφάσεις θα εξέδιδε το Συμβούλιο, σύμφωνα με τις νόμιμες απαρτίες και πλειοψηφίες που απαιτούνται για την εγκυρότητα των συνεδριάσεων. 

Στα πλαίσια λοιπών του πολιτικού ήθους και του καθήκοντος αληθείας που διακρίνει τους αιρετούς συμβούλους του Δήμου μας, σας καλούμε να ανακαλέσετε, με τον ίδιο τρόπο που διοχετεύσατε, την υπό κρίση παραπληροφόρηση των δημοτών μας και να ασκείτε τα καθήκοντα σας με ουσιαστικά επιχειρήματα, με εποικοδομητική κριτική και προτάσεις και όχι με ψεύδη και μικροπολιτικές πρόσκαιρες σκοπιμότητες.

Με Τιμή

Ασπασία Αντωνίου
Πρόεδρος Δ.Κ. Βούλας

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας