Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Έσβησε επιτέλους η φωτιά στον Ασπρόπυργο!

Μετά από έξι μέρες τοξικού νέφους που προκάλεσε ασφυξία στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής η φωτιά έσβησε!

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσαν ότι κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπροπύργου

Η ανακοίνωση χαιρετίζει τις ηρωικές προσπάθειες των αντρών και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και υπογραμμίζει ότι τώρα ξεκινάει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή και το περιβάλλον. Ακόμα χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την κίνηση του Πράσινου Ταμείου, που προσφέρθηκε να προσφέρει τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση της περιοχής.

Συμφωνα με την κυβέρνηση είναι λάθος η κατηγορία περί ολιγωρίας. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του περιστατικού με τη συνδρομή της Περιφέρειας κα του Δήμου Ασπροπύργου, περιόρισε την επέκταση της πυρκαγιάς σε όμορες επιχειρήσεις.

Εκτιμάται ότι από την τρίτη μέρα τα προϊόντα καύσης (καπνός και αιωρούμενα σωματίδια) μειώθηκαν αισθητά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Χαιρετίζουμε τις ηρωικές προσπάθειες που από την πρώτη στιγμή και μέσα σε επικίνδυνες και βεβαρημένες συνθήκες κατέβαλαν οι άνδρες και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Απομένει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της περιοχής και σε κάθε περίπτωση της προστασίας της υγείας των κατοίκων πέριξ του εργοστασίου και είναι πολύ θετικό ότι το Πράσινο Ταμείο εξέφρασε τη διάθεση να προσφέρει στην πολιτεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλα τα απαραίτητα κονδύλια σε αυτή την κατεύθυνση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας