Αστέρας και Divani πληρώνουν στον Δήμο λιγότερα από τα μαγαζιά της Βάρης!

Αστέρας και Divani πληρώνουν στον Δήμο λιγότερα από τα μαγαζιά της Βάρης!

Τις παράλογες ανισότητες που αναπαράγει η φορολογική πολιτική του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έφερε στην επιφάνεια η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018 τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Την επισήμανση έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος, ο οποίος παρατήρησε ότι για έναν ακατανόητο λόγο οι στεγασμένοι χώροι γενικής χρήσης άνω των 6.000 τετραγωνικών μέτρων της Βουλιαγμένης πληρώνουν δημοτικά τέλη 2,94 ευρώ ανά τετραγωνικό, την ίδια στιγμή που ένα κατάστημα 50 τετραγωνικών μέτρων, πάλι στη Βουλιαγμένη, πληρώνει 5,87 ευρώ, σχεδόν 3 ευρώ παραπάνω!

Ο Κώστας Πασακυριάκος ρώτησε πόσοι επαγγελματικοί χώροι στη Βουλιαγμένη έχουν επιφάνεια άνω των 6.000 τετραγωνικών μέτρων, για να λάβει απάντηση από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι αυτοί είναι μόνο το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace και ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Πρόκειται δηλαδή για μια ουσιαστικά φωτογραφική ρύθμιση.

Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι πρόκειται για “απαράδεκτη διαφοροποίηση σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, για τους οποίους ακόμη και 1 ευρώ δημοτικών τελών επιβάρυνση μπορεί να είναι μοιραία για το μέλλον της επιχείρησής τους”.

Ο Δήμαρχος των 3Β περιορίστηκε να δικαιολογηθεί ότι “οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται από το παρελθόν” και παραδέχτηκε πως “έχετε δίκιο σ’ αυτό, οι αρκετά πλουσιότερες δραστηριότητες είναι πιο ευνοημένες”.

Παρά την παραδοχή, δεν προέβη πάντως σε κάποια τροποποίηση των δημοτικών τελών.

Ενώ λοιπόν Αστέρας και Divani χρεώνονται από τον Δήμο 2,94 ευρώ δημοτικά τέλη, η εισήγηση της δημοτικής αρχής που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι τα καταστήματα (επιφάνειας ως 1.000 τετραγωνικά) της Βούλας να χρεώνονται με 3,81 ευρώ, της Βάρης με 4,63 ευρώ και της Βουλιαγμένης με 5,87 ευρώ το τετραγωνικό.