Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Ως τις 31 Δεκεμβρίου ανοιχτός ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Παράταση για τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας The Westin Athens ως τις 31 Δεκεμβρίου έλαβε προ ημερών η σημερινή διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. 

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι το ιστορικό ξενοδοχείο θα έβαζε “λουκέτο” για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του στις 14 Νοεμβρίου.

Βέβαια, ακόμη τίποτε δεν είναι βέβαιο, όσο εκκρεμεί η παροχή της έγκρισης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) στο οποίο καθορίζονται οι όροι των κατασκευαστικών εργασιών που θα λάβουν χώρα.

Σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ, ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,1875, ενώ από το σύνολο των 60.886 τ.μ. που επιτρέπεται να δομηθούν, θα αναπτυχθούν τα 56.500 τ.μ. Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αποκτήσει δύο ξενοδοχεία έξι αστέρων τα οποία θα αντικαταστήσουν τις μονάδες Arion Hotel και Westin hotel. Ακόμη στη χερσόνησο Βουλιαγμένης θα δημιουργηθούν 14 πολυτελείς βίλες, το πολύ δύο επιπέδων, που θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 2.000 τ.μ.

Φυσικά, ένα σοβαρό ερώτημα που προκύπτει είναι αν μετά τις 31 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η είσοδος στον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που σήμερα σώζεται πίσω από τα κάγκελα του Αστέρα.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας