Η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

0

Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της νέας μαρίνας του Αστέρα Βουλιαγμένης καλείται να δώσει τη Δευτέρα 18 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου στη Βούλα ξεκινώντας στις 8 μ.μ. και όπως πάντα θα καλύπτεται με ζωντανή μετάδοση από τη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου.

tspg

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα την παρουσιάσουν στο σώμα σύμφωνα με πληροφορίες οι μελετητές παρουσία της νέας διευθύνουσας συμβούλου του Αστέρα, Πέννυς Ζαγλαρίδου.

Σημειωτέον ότι η πρώτη φάση του έργου, αυτή της έγκρισης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει ήδη λάβει “πράσινο φως” από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2018 και η νέα μελέτη έρχεται να εξειδικεύσει τις χρήσεις και τις προδιαγραφές των νέων στοιχείων στη μαρίνα.

Εκτός από “γεωμετρικές” όπως χαρακτηρίζονται βελτιώσεις στον βραχίωνα της μαρίνας, ο όγκος της δεν θα μεγαλώσει, ούτε θα δέχεται περισσότερα σκάφη. Στόχος της νέας κατασκευής είναι πρώτον να εκσυγχρονιστεί ώστε οι εγκαταστάσεις να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και καθαριότητας και δεύτερον, να μπορεί να δεχτεί και mega yachts.

Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αποσταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που επίσης θα γνωμοδοτήσει για το έργο.

Παρά τις έκτακτες συνθήκες για τον τουρισμό, το έργο προχωρά σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό χωρίς καθυστερήσεις και η νέα μαρίνα της Βουλιαγμένης σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα είναι το συντομότερο έτοιμη το καλοκαίρι του 2022.

Ένα όμορφο βίντεο από τη χερσόνησο του Αστέρα, τη μαρίνα και τον Όμιλο δημοσίευσε προ ημερών ο φωτογράφος Ζήσιμος Ζήζος: