Μοιραστείτε το
Την ανάπλαση της μαρίνας στον Αστέρα Βουλιαγμένης συζητά την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (στη συνεδρίαση που ξεκινά στις 3.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών).
Υπόψη του σώματος θα τεθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η οποία συζητήθηκε προ μηνών και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της περιφερειακής αρχής είναι θετική, ενώ στο έγγραφό της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας έχει σημειώσει τις παρατηρήσεις της για το έργο.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η θέση “να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στην μαρίνα” καθώς επίσης και μια σημαντική προτροπή προς τον Δήμο των 3Β. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Περιφέρειας υπογραμμίζουν: “Οι εκμεταλλευτές του Αστέρα σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και σύμφωνα με τις επιταγές του ΠΔ 5-3-2004, για τις περιοχές της Ζώνης 1α του ΠΔ, όπως εδώ όπου περιβάλλουν την μαρίνα, να προωθήσουν τη διαμόρφωση διαδρόμων περιπάτου και ποδηλατοδρόμου παράλληλα της χάραξης της οδού Απόλλωνος και στα πλαίσια ενός ανταποδοτικού μέτρου προς τους κατοίκους της περιοχής”.
