Αστυνομικά μέτρα στη Βουλιαγμένη λόγω επίσκεψης Μέρκελ

Αστυνομικά μέτρα στη Βουλιαγμένη λόγω επίσκεψης Μέρκελ

Επί ποδός θα βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και όχι μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή 10 και 11 Ιανουαρίου 2019 λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι, γεγονός που οδήγησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να συμπεριλάβει και τη Βουλιαγμένη στις περιοχές της πρωτεύουσας όπου “δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία”.

tspg

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 4 μ.μ. της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 και αφορά στην περιοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς / Λεωφόρους:

Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Ανάλογες απαγορεύσεις ισχύουν για το κέντρο της Αθήνας, την περιοχή του αεροδρομίου, τον Πειραιά, το Μαρούσι και το Χαλάνδρι.

Σημειωτέον ότι αριστερές οργανώσεις καλούν την Πέμπτη στις 6 μ.μ. σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, με σύνθημα “Μέρκελ ανεπιθύμητη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο “αττικάρχης” έχει ήδη αποστείλει ένα ενημερωτικό έγγραφο στους διοργανωτές των διαδηλώσεων με το οποίο επισημαίνει ότι “η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 ΠΚ και άλλων συναφών διατάξεων”.