Δώστε άσυλο στους πρόσφυγες από τη Συρία ζητάει ο δήμος Αθηναίων

Δώστε άσυλο στους πρόσφυγες από τη Συρία ζητάει ο δήμος Αθηναίων

Απεργία πείνας κάνουν οι Σύροι πρόσφυγες στο Σύνταγμα οι οποίοι αιτούνται πολιτικού ασύλου. Οι Σύροι έχουν εκδιωχτεί από τις εστίες τους στον αιματηρό εμφύλιο πολεμο που διεξάγεται μεταξύ του στρατού του Ασάντ, των ακραίων τζιχαντιστών του ISIS και των Κούρδων και άλλων αυτόνομων ανταρτών.

 

«Δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία αποδεικνύεται απροετοίμαστη να παράσχει στους πρόσφυγες πολέμου, όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες (στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). Γι αυτό και επιβάλλεται συνεργασία και συντονισμός όλων των φορέων που αναπτύσσουν δράσεις οργανωμένης αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων, προφανώς, και ο δήμος Αθηναίων».

Επίσης, ο δήμος συμπληρώνει πως

«η περίπτωση των Σύρων προσφύγων στην Αθήνα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο ζήτημα, καθώς αναδεικνύει το επί θύραις πρόβλημα που προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Για το λόγο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την αναλογική κατανομή των επιπτώσεων του προβλήματος, στα κράτη μέλη»,

καταλήγει η ανακοίνωση.