Ξεκινά στο Δήμο Αθηναίων η οικιακή κομποστοποίηση - στα 3Β πότε;

Ξεκινά στο Δήμο Αθηναίων η οικιακή κομποστοποίηση – στα 3Β πότε;

Εφτασε η ώρα για ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά, η Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου, διαθέτει δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης.

tspg

Οι κάδοι χωρητικότητας 310lt, είναι κατάλληλοι για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κομμένα κλαδιά, φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κλπ, τα οποία ακολούθως μετατρέπονται σε ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) που χρησιμεύει ως λίπασμα.

kobostopooisi home_0Ο συγκεκριμένος κάδος πρέπει να τοποθετηθεί σε κήπο, σε μέρος με πρωϊνό ή απογευματινό ήλιο, πάνω στο χώμα, όχι πάνω σε μπετόν, άσφαλτο ή πέτρα. Η παράδοση του κάδου γίνεται από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, στην οικία των ενδιαφερομένων.

Ένα εύλογο ερώτημα βέβαια είναι πόσα σπίτια με κήπο έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα. Αντιθέτως, σε δήμους όπως η Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, μια ανάλογη πρωτοβουλία θα είχε πιο “εύφορο έδαφος” να αναπτυχθεί.

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και να την αποστείλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: gr.anakyklwsis@cityofathens.gr & ath.anakyklwsi@cityofathens.gr.