Αθλητές ζητούν εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα

Να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ζητούν με κινητοποιήσεις τους οι αθλητές που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο λόγω των διεθνών διακρίσεων που πέτυχαν στην καριέρα τους. Το αίτημά τους προωθεί ο νέος “Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών”.

Όλοι τους έχουν προσληφθεί (η συντριπτική πλειονότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με βάση τον Νόμο 2725/99 που προέβλεπε την είσοδο σε κενές θέσεις στο Δημόσιο αθλητών και αθλητριών που είχαν υψηλές διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όχι μόνο ανδρών – γυναικών, αλλά και σε κατηγορίες νέων – νεανίδων. Τώρα είναι αντιμέτωποι με το μέτρο της διαθεσιμότητας και ζητούν την εξαιρεσή τους, επικαλούμενοι “ηθικό ζήτημα”.

Οι αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία υπολογίζονται σε 750 σε όλη την Ελλάδα.
Η πρώτη κινητοποίηση έγινε χτες πρώτα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια στη Βουλή. Εκεί είχαν συνάντηση τόσο με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, για το θέμα αυτό έχουν γίνει δύο επερωτήσεις στη Βουλή (από τον Πύρρο Δήμα και τη Σοφία Σακοράφα), προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και προς τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό.