Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Έρευνα: Η Αττική προτιμά Κωνσταντέλλο για την ΠΕΔΑ

Πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα για τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημοσιοποίησε η αυτοδιοικητική ιστοσελίδα airetos.gr, στο πλαίσιο έρευνας γνώμης που παρήγγειλε στην έγκριτη εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll. 

Η έρευνα έγινε στην Περιφέρεια Αττικής και αντικείμενο είχε τις επικείμενες εκλογές της Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Μολονότι οι εκλογές αυτές δεν αφορούν τους πολίτες, καθώς η διοίκηση της ΠΕΔΑ θα αναδειχθεί από ένα σώμα εκλεκτόρων που αποτελείται από Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των 66 Δήμων της Αττικής, η δημοσκόπηση αποτυπώνει τις δημοφιλίες των υποψήφιων δημάρχων, καθώς και το βαθμό αναγνωρισιμότητας της ίδιας της ΠΕΔΑ στην κοινωνία του Λεκανοπεδίου.

Από το σύνολο των 4 μέχρι στιγμής υποψηφίων για την προεδρία της ΠΕΔΑ (Γιώργος Ιωακειμίδης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γιώργος Μαρκόπουλος και Σταύρος Τζουλάκης) μόνο ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης περνά το 50% στην αναγνωρισιμότητα στο σύνολο της Αττικής και συγκεκριμένα το 53,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τον γνωρίζει.

Έχει ενδιαφέρον ότι το υψηλότερο ποσοστό αναγνωρισιμότητας ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος το σημειώνει στην περιφερειακή ενότητα Νότιας Αθήνας (79%) με την περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, όπου εδρεύει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να ακολουθεί (70,9%). Το χαμηλότερο ποσοστό του καταγράφεται στη Δυτική Αττική, όπου 4 στους 10 δήλωσαν ότι τον γνωρίζουν.

Ανάμεσα στους 4 διεκδικητές της προεδρίας της ΠΕΔΑ, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συγκεντρώνει μακράν τις περισσότερες θετικές απόψεις των ερωτηθέντων (44,8%) με δεύτερο τον Γιώργο Ιωακειμίδη (34,7%), τρίτο τον Γιώργο Μαρκόπουλο (22,8%) και τέταρτο τον Σταύρο Τζουλάκη (17,7%).

Ακολούθως, στην ερώτηση “ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής;” το 31,2% απαντά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενώ τον Γιώργο Ιωακειμίδη το 23,9%.

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι την ίδια την ΠΕΔΑ την γνωρίζει ένα μικρό ποσοστό των πολιτών, μόλις το 20% του δείγματος που ρώτησε η συγκεκριμένη έρευνα. Μια λοιπόν από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η φήμη του οποίου φαίνεται ότι περνά κατά πολύ τα σύνορα του Δήμου του, θα είναι να προσδώσει στον αυτοδιοικητικό αυτό θεσμό το δημόσιο ρόλο και την αναγνώριση που σήμερα απουσιάζει εκκωφαντικά.

Τέλος, στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, ο Δήμαρχος των 3Β φαίνεται ότι υπερέχει σημαντικά.

Η ταυτότητα της έρευνας:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας