Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κι όμως, κάποιοι εργαζόμενοι παίρνουν αύξηση!

Οι περικοπές (στους μισθούς, τις συντάξεις και αλλού) έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όμως κάποιοι εργαζόμενοι κατάφεραν να πάρουν αυξήσεις, ιδίως οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι. Πρόκειται για τους περίπου 300 εργαζόμενους στα έργα επέκτασης του Μετρό, εργατοτεχνίτες και υπαλλήλους, που το σωματείο τους πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση με την κοινοπραξία των εργοδοτών. Με τη σύμβαση αυτή τα κατώτερα μεροκάματα αυξάνονται από 22% έως 35%.

Μικρή (3% επί του κατώτατου προβλεπόμενου μισθού) είναι η αύξηση για όσους αμείβονται με βάση κλαδικές συμβάσεις που έχουν υποστεί μειώσεις (μηχανικοί, παλιοί εργαζόμενοι, κ.ά.). Μηδενικές είναι οι αυξήσεις για τους υπαλλήλους της κοινοπραξίας, κυρίως διευθυντικά στελέχη, που αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες δεν έχουν υποστεί μειώσεις.

Η νέα σύμβαση προβλέπει 10% επίδομα σήραγγας, καθώς και παροχές όπως δύο φόρμες το χρόνο, γάλα, ιματισμό κ.ά. Επίσης η εργοδοσία δεσμεύει να παρέχει βοήθημα αγοράς σχολικών ειδών για τα παιδιά των εργαζομένων το οποίο ορίστηκε στα 300 ευρώ για όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ και σε 150 ευρώ για όσους αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις (εξαιρείται και εδώ η τελευταία κατηγορία).
Είναι αυτονόητο ότι αυτή η αρκετά ευνοϊκή για τους εργαζόμενους σύμβαση δεν έπεσε από τον ουρανό. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014 ενώ το σωματείο είχε οργανώσει πολλές στάσεις εργασίας στις οποίες η συμμετοχή ήταν καθολική.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας