Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

5 βασικές συμβουλές για αγορές αξεσουάρ σκύλων

Το να ψωνίσει κανείς για τον σκύλο του είναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία, διότι πρέπει να είναι έτοιμος για οτιδήποτε.

Ωστόσο, όλοι θέλουν να αγοράζουν τα καλύτερα αξεσουάρ και προϊόντα, προκειμένου να δελεάζουν και να ευχαριστούν το κατοικίδιο τους. Θα εντυπωσιαστείτε από τη ποικιλία των προϊόντων που θα βρείτε σε καταστήματα petshop, από αξεσουάρ για την εμφάνιση τους, μέχρι και εξαρτήματα για τη προσωπική τους περιποίηση.

Πέραν τούτου, όλοι γνωρίζουμε ότι η φροντίδα ενός κατοικιδίου είναι καθοριστικής σημασίας για την σωματική και ψυχική του υγεία. Η αγορά αξεσουάρ αποτελεί βασικό κομμάτι της φροντίδας ενός ζώου.

Στη πραγματικότητα, ορισμένοι πιστεύουν ότι το κατοικίδιο τους θα τους αγαπά περισσότερο αν ψωνίζουν για αυτό, όπως και για τον εαυτό τους. Αυτό ίσως κρύβει μια δόση αλήθειας, αλλά το σημαντικότερο είναι η κατάλληλη επιλογή να γίνει με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ζώου. Λόγω της τεράστιας ποικιλίας αξεσουάρ για σκύλους στην αγορά, η σωστή επιλογή μπορεί να αποβεί δύσκολο καθήκον. Για τη δική σας ευκολία, λοιπόν, παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από τα πιο βασικά αξεσουάρ σκύλων.

1. Κολάρο και ιμάντας ασφαλείας

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά κολάρου, λουριού ή ιμάντα ασφαλείας, καθώς προτεραιότητα είναι η αυθεντικότητα, η αξιοπιστία και όχι τα φανταχτερά προϊόντα. Η εμφάνιση αυτών των αξεσουάρ δεν παίζει κανένα ρόλο, όταν πρόκειται για την ασφάλεια και τη προστασία του ζώου. Το σωστό κολάρο είναι αυτό το οποίο απέχει δύο δάχτυλα από τον λαιμό του σκύλου σας.

2. Το λουρί

Το λουρί είναι βασικό εργαλείο για την εκπαίδευση ενός σκύλου, οπότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ποιό θα επιλέξετε. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλο εύρος ειδών και τιμών, ωστόσο το κατάλληλο λουρί εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο του σκύλου. Επιπλέον, είναι σοφότερο να αγοράσετε ένα ακριβό και ποιοτικό λουρί, για να αντέξει στο χρόνο και να μη χαραμίσετε χρήματα αδίκως.

3. Ιδανικό μπολ φαγητού/νερού

Σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται ένα σταθερό μπολ που να μην μετακινείται εύκολα, προτιμήστε τις αντιολισθητικές βάσεις, ειδικά όταν ο σκύλος βιάζεται να φάει. Όσον αφορά στο μπολ του νερού, διαλέξτε ένα μέγεθος που να εξυπηρετεί το μέγεθος του ζώου, για να μη ταλαιπωρείται.

4. Παιχνίδια

Οι σκύλοι λατρεύουν να παίζουν και να γυμνάζουν το σώμα τους. Αυτό το κάνουν μόνοι τους ή παρέα με τα αφεντικά τους. Ωστόσο, όλα τα κατοικίδια λίγο πολύ βαριούνται τις ίδιες συνήθειες, οπότε ορισμένα παιχνίδια είναι μια ευχάριστη αλλαγή και ενασχόληση. Τα παιχνίδια για δάγκωμα και μάσηση είναι η καλύτερη επιλογή, ώστε να μην καταστρέφουν τα μαξιλάρια ή τα παπούτσια. Το tip στην εν λόγω περίπτωση είναι το παιχνίδι να έχει μεγαλύτερο μέγεθος από τα σαγόνια του σκύλου, για να μη το καταπιεί θεωρώντας πως είναι φαγητό.

5. Σπίτι σκύλου

Το σπιτάκι του σκύλου είναι από τα σημαντικότερα αντικείμενα για τη προστασία του ζώου. Το σπίτι των σκύλων πρέπει να είναι ανάλογο του μεγέθους τους και να τοποθετείται σε δροσερό, σκιερό και καθαρό περιβάλλον. Άλλωστε, όλοι επιθυμούμε τον προσωπικό μας χώρο ασφαλές και καθαρό, γιατί όχι και οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας;

Αυτά είναι τα πέντε πιο βασικά και απαραίτητα αξεσουάρ σκύλου για την σωματική και ψυχική υγεία του μικρού σας φίλου. Στα εξειδικευμένα καταστήματα Petvet24 υπάρχει τεράστιο εύρος προϊόντων, οπότε κρίνεται σημαντικό να λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των κατοικιδίων, ούτως ώστε να απαλλαχτείτε από ταλαιπωρία και οικονομική σπατάλη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας